De Bethesda persconferentie is al even voorbij, en we hebben weer een aantal kekke titels kunnen zien. Hieronder een overzicht:

Fallout 76

Fallout 76 is niet een mengeling tussen een personage uit Overwatch en het welbekende Fallout. Nee, het wordt een online game waarbij je samen met iemand anders samen kunt werken of het juist tegen elkaar op kunt nemen. De game kan ook alleen gespeeld worden, maar de focus ligt op het online survival aspect. Hierdoor kunnen dus meerdere spelers elkaar tegenkomen.

Het achtergrond verhaaltje was al een beetje bekend: Na 25 jaar kom je uit Vault 76 gekropen en kom je terecht in een post-apocalyptische wereld welke opnieuw opgebouwd dient te worden. De game zal zich afspelen in West-Virginia, en deze spelwereld zal vier keer zo groot zijn als die uit Fallout 4. Daarnaast kunnen we zes verschillende regio’s verkennen.

Fallout 76 zal op 14 november verschijnen en hieronder vindt je de E3 trailert.

The Elder Scrolls 6

Bethesda blijkt bezig te zijn met een zesde deel in The Elder Scrolls en toonde de eerste teaser van de game. Verdere informatie omtrent de game is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat Bethesda op zijn vroegst in 2019 meer info zal geven omtrent The Elders Scrolls 6.

DOOM Eternal

Ook DOOM was van de partij, want er komt blijkbaar een nieuw deeltje aan. Het vervolg op de in 2016 uitgekomen reboot van DOOM zal net als het originele tweede deel plaats vinden op de aarde, waar de hel letterlijk losbarst. Bethesda gaf ook aan dat er veel nieuwe features in de game zullen zitten, al werd niet gemeld wat voor features.

DOOM Eternal zal op QuakeCon volledig worden onthuld, dus we moeten nog even wachten tot augustus. Een releasedatum was er ook nog niet, net zoals de beschikbare platformen waarop de game zal verschijnen. Wij gokken in ieder geval op PC, Xbox One, PlayStation 4 en misschien ook de Nintendo Switch.

Starfield

Bethesda kwam ook op de proppen met een totaal nieuwe franchise, in de vorm van de sci-fi rpg Starfield.

Met de aankondiging van Starfield bevestigt Bethesda de geruchten dat zij bezig zijn met een nieuwe rpg. Buiten de titel en de setting zijn er geen details over Starfield bekendgemaakt. Hieronder wel een aankondigingstrailert:

Rage 2

Bethesda gaf aan dat Rage 2 in de lente van 2019 zal verschijnen voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Samenwerkende ontwikkelaars id Software en Avalanche Studio kwamen daarnaast ook op de proppen met nieuwe gameplaybeelden van deze post-apocalyptische shooter. In de onderstaande trailer kunnen we opmaken dat Rage 2 net als zijn voorganger een open wereldgame wordt. Hierin stap je in de rol van Walker, de laatste Ranger van de Wasteland. Hier zie je hoe hij het opneemt tegen een bende van punk-achtige bandieten met felle kleurtjes en daarmee een speciale kracht gebruikt om een vijand tijdelijk in de lucht te laten zweven.

Prey Mooncrash

Ook Prey was van de partij en ontwikkelaar Arkane Studios heeft de nieuwe DLC van de game, genaamd Mooncrash uitgebracht.

In Mooncrash is het de bedoeling om uit een maanbasis te ontsnappen. Elke keer dat dit mislukt, herstart de simulatie met andere vijanden en buit. In de DLC mag je spelen met verschillende personages, welke elk zijn unieke vaardigheden bezitten. Met de DLC komt Arkane Studios ook met een update die een New Game Plus, Survival-modus en Story-modus toevoegt aan de game.

Voor mensen die dol zijn op VR komt Arkane Studios aankomende zomer ook met een bebrilde-versie van Prey. Deze bevat als extra de Typhon Hunter-modus. In deze multiplayer speltype neem je het op tegen een team van mimics, die zich kunnen vermommen als alledaagse objecten.

Elder Scrolls all over the place!

Bethesda komt naast een zesde deel ook nog met wat andere dingen uit omtrent de serie. Zo is daar Elder Scrolls Blades, een gratis mobile game. Ook komt het digitale kaartspel naar de consoles, onder de naam Elder Scrolls Legends. Hieronder zie je de beide trailers:

Wolfenstein Youngblood onthuld

Bethesda heeft Wolfenstein: Youngblood aangekondigd op de E3 in L.A..

De game zal zich af spelen in 1980, 19 jaar. De gebeurtenissen spelen zich af nadat BJ Blazkowicz de tweede Americaanse Revolutie begon in Wolfenstein II: The New Colossus.

De game wordt een co-op shooter waarin je aan de slag gaat als Jess and Soph, de tweelingsdochters van BJ Blazkowicz. Deze zijn in het door Nazi’s bezette Parijs op zoek naar hun vermiste vader.

Wolfenstein: Youngblood zal ergens in 2019 verschijnen. Hieronder een trailert:

Skyrim: Very Special Edition

Als laatste liet Bethesda nog een hele speciale editie zien van Skyrim, hieronder check je wat dit inhoudt!

De complete show gemist? Hieronder zie je de hele conferentie terug: