Breath of the Wild vs de Zelda-franchise | COLUMN

Breath of the Wild is een game uit de Legend of Zelda reeks die de fanbase best wel heeft weten te verdelen. Zo zijn er mensen die vanaf de allereerste eerste Zelda-game spelen en moeite hebben met de weg de serie is ingegaan sinds Breath of the Wild. Het betreft hier namelijk een open wereld zonder de klassieke dungeons waar de serie bekend om staat. Daarnaast heb je mensen die nog nooit een Zelda-game hadden gespeeld, waardoor Breath of the Wild hun eerste Zelda-ervaring is en daardoor deze game te gek vinden, maar de eerder verschenen games niks aan vinden. Eigenlijk zijn het dus Breath of the Wild fans, maar niet specifiek Zelda-fans.

Het is beetje het zelfde als met de Pokémon games. Deze fanbase, die de games vanaf het begin spelen, zullen altijd zeggen dat de oude generatie Pokémon games de beste zijn, ondanks de nieuwe games grafisch mooier zijn en een open wereld heb. En de nieuwe generatie spelers snapt niet waarom de oudere generatie spelers de oude games boven de nieuwe verkiezen.

Persoonlijk vind ik Ocarina of Time de beste Zelda-game ever. Deze verscheen in 1998 en was de eerste 3D Zelda-game met de meest epische Zelda melodietjes. De game zag er voor zijn tijd super vet uit, in tegenstelling tot spellen op de Playstation 1 of andere Nintendo 64 games. Tegelijkertijd snap ik ook dat het voor de nieuwere generatie lastig is om een game van bijna 25 jaar oud te waarderen, dus laat staan gaver te vinden dan een open wereld-game zoals Breath of the Wild.

Zelf ben ik ook van mening dat een echte Zelda-fan, alle games kan of zou moeten waarderen. Ik persoonlijk kan nog steeds erg genieten van de allereerste Zelda uit 1986, en ik had deze vorig jaar weer eens uitgespeeld. Maarja zoals ik zei is dat mijn mening en ieder mens is natuurlijk anders, en ook niet elke Zelda-fan vind echt elke Zelda-game tof.

Nu hebben de Zelda games een vrij ingewikkelde time line en het is zeker tof om alle Zelda games te spelen, ook al zijn graphics van sommige games gedateerd. Een hele leuke reden is ook omdat veel van de locaties van de oude Zelda-games terug komen in Breath of the Wild. Deze speelt zich namelijk vele duizenden jaren af na de timeline van alle andere Zelda-games, en ondanks de vele duizenden jaren zijn er nog ruïnes over die we tegen zijn gekomen in de oudere games binnen de franchise. Lon Lon Ranch en de Temple of Time uit Ocarina of Time, Bridge of Hylia en Hyrule Castle Town uit the Twillight Princess, Spring of Power en de Sealed Temple uit Skyward Sword en nog veel en veel meer. Sommige beweren zelfs dat de walvis skelet in Botw de Windfish is in de droom van Link in Link’s Awakening.

Al met al zitten er veel referenties en Easter Eggs in richting het verleden van de vroegere Zelda-games, maar velen weten dat niet omdat ze eigenlijk alleen Breath of the Wild kennen. Via deze weg wil ik iedereen aansporen om alle Zelda-games eens te spelen, want dat maakt het extra leuk. En als je wil weten hoe alles echt begon, dan raad ik aan om Skyward Sword te spelen, aangezien veel van de oudere lore terug te vinden is in deze titel. Breath of the Wild is een toffe game, en ik heb dan ook zeker zin in Tears of the kingdom!

Hieronder een prachtige video uit Breath of the Wild met een aantal referenties richting het verleden.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x