Far Cry bezocht eerder al een soort jaren 80 cyberpunk stijltje en het laatste deel mocht je met holbewoners ze strijd aan in een open wereld. Call of Duty speelt lijkt zich steeds meer futuristisch te ontwikkelen, maar het had weinig gescheeld of we mochten toch met een ander soort Call of Duty kennismaken.

Na de release van World at War (het 5de deel van de Call of Duty serie) was Activision op zoek naar een frisse wind door de franchise. Daarom heeft het bedrijf verschillende studios benaderd met hun idee voor een Call of Duty spin-off. Ontwikkelaar “Vicarious Visions” (bekend van Skylanders en de Guitar Hero games op de Nintendo consoles), kwam met het idee van een nieuwe game in de serie die in de Romeinse tijd zou afspelen. De game met de titel Call of Duty: Roman Wars speelde af rond de tijd van het Romeinse rijk met natuurlijk Julius Ceasar en voor de game is inspiratie opgedaan van “The Gladiator (film)” en de Assassin’s Creed serie. Het idee zou rond 2008 zijn gestart en de beelden van de gecancelde game zijn nu voor het eerst opgedoken.

Wat vind jij, liever verder te toekomst in en het verkennen van de ruimte met Call of Duty of toch liever iets als Roman Wars?

 

Laat een antwoord achter