CD Projekt Red werkt op dit moment vol aan twee grote projecten

CD Projekt Red heeft meer info vrijgegeven over twee grote AAA-games waar de studio aan werkt, namelijk een nieuwe The Witcher-game en een vervolg op Cyberpunk 2077.

Beide projecten zijn nog in een vroege ontwikkelfase. The Witcher 4 gaat in volle productie. Dat houdt in dat het concept uitgewerkt is, de mechanics, story, richting en meer staan op papier. De game moet nu daadwerkelijk ontwikkeld worden. Het plan voor The Witcher, is om dit jaar het team te vergroten naar 400 man. De nieuwe The Witcher wordt het begin van een nieuwe trilogie. CD Projekt Red wil het plan voor de trilogie alvast klaar hebben. Het idee is om snel door te ontwikkelen. Nadat The Witcher 4 uit is, moet twee jaar later al het vervolg verschijnen. The Witcher 4 wordt ontwikkeld in Warschau, polen. Dit project wordt gerealiseerd door middel van de Unreal Engine 5.

In de nieuwe studio CD Projekt Red Bosten, Verenigde Staten, werkt er al een groep aan Project Orion. Dit moet een vervolg worden op Cyberpunk en dit project is nog in een concept fase. Het plan is om het team in Bosten tegen het einde van het jaar op 80 man te hebben. Project Orion wordt wederom een single player RPG, maar CD Projekt Red overweegt wel multiplayer-mechanics, iets wat ook werd overwogen voor Cyberpunk 2077, maar werd geschrapt. Ook de nieuwe Cyberpunk-game wordt ontwikkeld met de Unreal Engine 5 in samenwerking met de engineers van Epic Games. Dit moet ervoor zorgen dat meer mensen die bekend zijn met het werken met Unreal, aangenomen kunnen worden en technische problemen moeten sneller verholpen kunnen worden, omdat er meer kennis bestaat over Unreal.

“A sequel to Cyberpunk, code-named “Orion”, is in the conceptual phase. CD Projekt expects to have about 80 people working on the project by the end of the year. Nowakowski [one of the developers] added the company was considering including multi-player elements, but would not discuss details.”

Cyberpunk 2077 is verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S en PC.

 

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x