China heft na een dikke 15 jaar het consoleverbod eindelijk op!

Een dag die beschreven zou moeten worden in het geschiedenisboek der epic winnings; Chinezen mogen eindelijk aan de slag met de Playstation en Xbox! En man, wat hebben die in 15 jaar veel in te halen zeg.

De Chinese regering is altijd geïntimideerd geweest door de 3D-werelden die een console kan weergeven, vandaar dat het land sinds 2000 al een verbod heeft op deze duivelse apparaten. Ze waren voornamelijk bang wat voor een invloed het zouden hebben op de ontwikkeling van hun kinderen. Vandaar dat de pc- en mobile gaming markt in China huge waren, maar daar komt vanaf nu verandering in.

Sinds vorig jaar is al duidelijk dat China zich soepeler aan het opstellen was tegenover consoles. Zo hebben ze van Shanghai een uitzonderings-zone gemaakt, maar de stad is natuurlijk maar een klein gedeelte van China. Los van dat is het gewoon een duizelingwekkend groot land, en zal een enorme impact gaan hebben op de console-industrie. Met de complete opheffing van het verbod zal er zeker een hoop gaan veranderen.

Er wordt gelijk een compleet nieuwe markt aangeboord voor de fabrikanten, en dan zijn wij natuurlijk benieuwd waar jullie je geld op inzetten:

wordt het de Amerikaanse Xbox, of de Japanse WiiU/Playstation?

Ze zijn naar eigen weten geen fan van beide landen, dus het kan nog wel eens spannend worden. Zodra wij in ieder geval meer over de cijfers weten, lezen jullie het natuurlijk op je lievelings-gamingwebsite!

console war

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x