Dataminer vindt details omtrent Nintendo Switch Pro

Al een aantal jaren gaan er geruchten dat Nintendo bezig zou zijn met een Nintendo Switch Pro, maar nu heeft een dataminer ontdekt dat het bedrijf wellicht bezig is met een nieuwe variant van de populaire hybride console.

Dataminer SciresM heeft namelijk enkele specificaties van de Nintendo Switch Pro kunnen vinden en heeft deze details gedeeld via ResetEra. Volgens de dataminer zou de verbeterde console de codenaam Aula dragen.

Volgens de specificaties zal de Switch Pro een OLED scherm bevatten. De grootte van het scherm zou hetzelfde zijn als de standaard Nintendo Switch. Tevens zal er een nieuwe “dock” bij zitten met daarin een 4K Realtek chip waarmee de console games op een 4K resolutie zou kunnen weergeven. De mogelijkheid bestaat dat hiermee upscaled 4K bedoeld. Als laatste zou de nieuwe console een verbeterde batterij en cooling bevatten.

Hoewel het zeer aannemelijk is dat er een nieuwe variant Switch op de markt kan verschijnen, mogen we dit nieuws nog steeds als een gerucht zien, totdat Nintendo met een officiele aankondiging komt. Wellicht worden we binnenkort wel verblijd met dit nieuws, aangezien Nintendo in de maand januari altijd wel een grote Direct-presentatie organiseert. Het is dus even afwachten.

Ook interessant
Assassin’s Creed: Valhalla geeft je geschiedenisles
NL / EN