David Hayter geeft je een geschiedenislesje over de Metal Gear-franchise

Konami heeft het eerste deel van een nieuwe serie uitgebracht die terugblikt op de Metal Gear-games. De iconische stemacteur van Snake vertelt je waarom de serie zo populair is geworden. Ook hint hij naar nieuws over de remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

In het eerste deel van de Metal Gear Solid Legacy Series horen we stemacteur David Hayter ongeveer zes minuten praten over de iconische serie. Zo vertelt hij je over de games en dat ze erg populair waren. Hayter geeft aan dat Metal Gear Solid destijds volgens sommige critici werd gezien als ”de beste game aller tijden”. Hayter zegt verder dat Metal Gear Solid een nieuwe genre van stealth-games in het leven heeft geroepen.

In de video vertelt Hayter je over The Master Collection Vol. 1. In deze bundel zijn meerdere games in de serie speelbaar. Het bevat Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Verder vertelt Hayter je over de gameplayelementen van de Metal Gear-games en wat Metal Gear uniek maakt. Het is opvallend dat er in de video geen enkele keer de naam Hideo Kojima wordt genoemd. Hij is namelijk degene die de maker van de games is. Dit is echter niet verrassend als je bedenkt dat de relatie tussen Kojima en Konami niet op vriendelijke wijze is beëindigd.

Hayter geeft aan dat er in een komende video meer gedeeld zal worden van de remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater genaamd Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. Op dit moment is er nog geen releasedatum aangekondigd voor de game, maar de game wordt ergens verwacht in 2024.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x