De Nintendo Playstation werkend te zien

Dat de Playstation een console van Nintendo en Sony samen zou worden, is een historisch feit. Dat Nintendo de boel op zijn beloop heeft gelaten, waardoor Sony de console zelf maar heeft uitgegeven is een andere historisch feit. Wij hebben in ieder geval een video voor je, die de nooit uitgebrachte console in werking laat zien!

Zoals iedereen wellicht weet had het namelijk niet veel gescheeld of Sony en Nintendo waren een samenwerking aangegaan. Jaren geleden maakte Sony namelijk een CD add-on voor de SNES, wat op den duur een nieuwe console moest gaan worden.. Omdat Nintendo ook een beetje aan het flirten was met ons eigen Phillips, zag Sony dit als vreemdgaan en werd de samenwerking tussen beide Japanse partijen beëindigd en hebben we nooit wat van de console gezien.

Tot dit jaar, want een aantal maandjes geleden vond iemand een prototype van de Nintendo PlayStation op zijn zoldertje. Om te bewijzen dat de console ook echt werkt, heeft deze zolder-speurder nu onderstaand filmpje gemaakt, waarin je kunt zien dat de console daadwerkelijk ook SNES games draait. ebay.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x