SNES CD prototype opgedoken

De verhalen van vroeger dat Nintendo en Sony een samenwerking aangegaan zijn met het samenstellen van een console is natuurlijk al oud nieuws. Dat er een protoype van de console op de wereld was en dat deze gevonden is, is daarentegen wel iets compleet nieuws!

De ontwikkeling van de spelcomputer startte ergens in 1988. Sony zou een cd-rom-lezer voor Nintendo’s console maken en in 1991 onthulde Sony de ‘Play Station’: een console die zowel SNES-games als het nieuwe SNES-cd-format kon lezen.

De manier waarop Nintendo de samenwerking met Sony destijds verbrak, was overigens niet bepaald netjes. Na de onthulling van de SNES-CD op de CES van 1991 ontdekte Sony dat Nintendo op hetzelfde event een samenwerking had onthuld met hun grootste concurrent: Philips. Nintendo-baas Hiroshi Yamauchi had deze deal namelijk op het laatste moment achter Sony’s rug om gesloten. Wat een boefje is het ook…

Dit was voor Sony de aanleiding om een eigen console te ontwikkelen en zodoende zag de Playstation in 1995 het levenslicht. Meer hoeven wij natuurlijk niet te vertellen.

In de onderstaande video vertelt de trotse bezitter van de console alles over de nooit verschenen console.

 

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x