De soap rondom Kojima gaat verder

Er kom maar geen einde aan de soep tussen Kanami en Hideo Kojima. Er is aan het licht gekomen dat Hideo Kojima hint naar zijn vertrek bij Konami Metal Gear Solid V: GROUND ZEROES
In maart jongstleden 2015 heeft Konami de naam van Hideo Kojima verwijderd van alle games waar hij aanheeft mee gewerkt.

De ‘Déjà vu’ missie uit Metal Gear Solid V: Ground Zeroes lijkt een waarschuwing te zijn van Hideo Kojima. Zodra je de negen ‘X.O.F. Unit Patches’ (PlayStation exclusive) hebt verzameld wordt deze mysterieuze missie vrijgespeeld. Deze missie, die de zeven belangrijkste scènes uit de originele Metal Gear Solid nieuw leven in blaast, zit vol met verborgen boodschappen die lijken te verwijzen naar een vertrek van Kojima.

In de missie die vol zit met verwijzingen en geheime boodschappen, is het de bedoeling dat spelers verschilllende logo’s van games waar Kojima aan heeft mee gewerkt moeten verwijderen door middel van een UV-lamp. Andere games waar Kojima zijn naam nooit aan heeft verbonden, Metal Gear Arcade of Metal Gear Acidkunnen niet verwijderd worden met de UV-lamp. Raar toch?

Dat is nog niet alles, zodra het is gelukt om alle Kojima gerelateerde logo’s te verwijderen verschijnt het volgende bericht: “You might be able to erase the markings, but the memories will never disappear.” Wist Kojima al een tijdje dat zijn vertrek eraan zat te komen en probeerde hij ons zo te waarschuwen? 

NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x