Decima Engine van Guerrilla Games zal in meerdere games gebruikt gaan worden

Ontwikkelaar Guerrilla Games is in het verleden groot geworden dankzij de Killzone- en Horizon-franchise. Hierdoor heeft de studio ook zijn eigen engine kunnen ontwikkelen, welke aardig wat hoge ogen wist te gooien.

De Decima Engine wordt dan ook niet alleen gebruikt voor eigen producties, ook games zoals Until Dawn en Hideo Kojima’s Death Stranding maken hier gebruik van, en dit heeft wat mooie plaatjes opgeleverd.

Het einde van de engine is dan ook nog lang niet in zicht, want technisch director Michiel van der Leeuw laat via LinkedIn weten dat hij zich vanaf nu volledig gaat storen met de verdere ontwikkeling van de Decima Engine en dat de studio nog verschillende vacatures open heeft staan.

Dit zou inhouden dat de engine nog meer buiten Guerrilla Games gebruikt gaat worden en andere studio’s in het portfolio van PlayStation Studios met de engine en bijbehorende toolset aan de slag gaan. Guerrilla heeft tevens al bevestigd dat zij bezig zijn met een multiplayer Horizon-game en dat er sowieso een derde deel gaat verschijnen in de serie. Deze zullen uiteraard gebruik gaan maken van de Decima-engine.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x