Blijkbaar heeft Virtual Reality de toekomst, maar het wordt verdomme wel een dure toekomst. Dit weekeinde is bekend geworden hoeveel de HTC Vive gaat kosten. Dit is een bril die HTC in samenwerking met Valve in elkaar geknutseld heeft. Indrukwekkend, maar een aanslag op je portomonnee.

De HTC Vive zal als bundel in april vekrijgbaar zijn. De kekke VR-helm zal $799 moeten gaan kosten, en dit is zonder BTW en verzendkosten. Dat wordt dus even flink doorsparen.

De HTC Vive is met zijn prijskaartje dik 200 dollar duurder dan de Oculus Rift, maar is dan wel helemaal compleet. Voor de 799 dollar krijg je twee controllers, twee basisstations waarmee bewegingen getraceerd worden en je krijgt er de vette games Job Simulator en Fantastic Contraption. Aan het einde van deze maand kunnen pre-orders voor de HTC Vive geplaatst worden, mocht je er het geld voor hebben.

Nu dat de Oculus Rift en HTC Vive meer informatie hebben gekregen is het alleen nog even wachten op de PlayStation VR. Sony is blijkbaar later dan de rest, want volgens geruchten zullen de pre-orders van de Sony VR-bril komend najaar pas geplaatst worden. Wellicht horen we op de E3 meer!

Laat een bericht achter

stargamers