Devil May Cry 5 Special Edition | REVIEW

Een van de beste actiegames van 2019 keert terug op de next-gen consoles en is wellicht beter dan ooit dankzij een Special Edition vol met kleine verfijningen en vernieuwingen. Laten we opnieuw op stijlvolle wijze wat demonen tot pulp slaan!

Mocht je willen weten wat Devil May Cry 5 voor een game is, dan raden we je ten zeerste aan om de originele review van de game te lezen. Wij hebben de game in 2019 al mogen spelen en waren aardig positief te noemen. Devil May Cry 5 biedt namelijk ongelooflijke actievolle gameplay en tovert prachtige beelden op je beeldscherm. Daarnaast wordt je getrakteerd op boeiende en heerlijk foute tussenfilmpjes en fenomenale audio. Toch, als de game nu net een beetje meer variatie zou hebben, zou het gemakkelijk de beste Devil May Cry ooit zijn. Vooralsnog is Devil May Cry 5 een ontzettend vette aanrader die je zeker moet spelen!

Recyclen

Devil May Cry 5 Special Edition is dus een verbeterde versie van het origineel uit 2019 en laat ik met de deur in huis vallen dat de game er op de nieuwe generatie consoles fenomenaal goed uitziet! Het is een uitstekende actiegame vol slimme gevechtsscenario’s en epische eindbaasgevechten. Toch kent de game zijn beperkingen zoals een gebrek aan puzzels, die eerdere games in de serie ons wel wisten te bieden, de generieke omgevingen en het recyclen van vijanden. Helaas lost deze Special Edition geen van deze problemen op, maar met de nieuwe grafische toevoegingen ziet de game er wel verdomd goed uit en kent het nagenoeg geen laadtijden meer dankzij de SSD van de next-gen consoles.

Een coole nieuwe toevoeging aan Devil May Cry 5 Special Edition is dat je nu de gehele campaign als Vergil kunt spelen. Hoewel spelen als hem erg lijkt op hoe hij speelde in Devil May Cry 4 Special Edition, vermaakte ik mijzelf kosteloos terwijl ik door de vertrouwde levels heen snelde en mezelf in stijl door de vijanden heen wist te hakken. Aan de andere kant hoopte ik dat Vergil iets meer uitgewerkt zou worden, maar helaas kent de game hierin weinig veranderingen. Zo zijn er niet veel nieuwe tussenfilmpjes en krijg je zijn stem niet eens zo vaak te horen. Het voelt stiekem alsof je een bètaversie van Vergil speelt voordat ze hem een sprankje persoonlijkheid gaven. Begrijp me niet verkeerd want dit personage zorgt nog steeds voor de nodige plezier en het is absoluut de moeite waard om de opnieuw als hem door te spelen, maar het brengt ons niet echt iets nieuws qua ervaring.

Toffe extra’s

Devil May Cry 5 Special Edition bevat nog een aantal coole extra’s. Om te beginnen is er de Legendary Dark Knight-modus toegevoegd, welke hordes aan vijanden op je scherm tovert waardoor de game op momenten aanvoelt als een Dynasy Warriors-game, omdat de meeste vijanden gewoon rondhangen terwijl jij als een bezetene om je heen aan het hakken bent. Vervolgens is er de Turbo-modus waarmee je de game op een iets hogere snelheid kunt spelen, en wat best een interessante nieuwigheid is. Ondanks deze toevoegingen moet ik wel stellen dat ik dit allemaal wel ietsje mager vind om het predicaat Special Edition op de game te plakken. Waarom is er bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om als de drie originele protagonisten in elkaars missies te spelen, of wat dacht je van een co-op mode voor Bloody Palace?  

Grafisch geweldig

De grootste verandering in deze Special Edition is voornamelijk de grafische upgrade die de game heeft gekregen op de next-gen consoles. Zo kent de game nu ray tracing-technologie wat wordt gebruikt om veel effectiever en dynamischer met verlichting om te gaan. Hierdoor zien niet alleen de schaduwen er beter uit en zorgt ervoor dat de game heel wat mooie nieuwe reflecties heeft gekregen. Jezelf zien in de spiegel van een ontheiligde winkels en de overvloed aan plassen van demonenbloed voegen veel toe aan de algemene beleving van de game. Daarnaast heb je zelfs de mogelijkheid om de grafische modi aan te passen in de game. Zo kun je het spelen in 4K met ray tracing op 30 fps, 1080p met ray tracing op 60 fps of juist 1080p zonder ray tracing met maar liefst 120 fps. Met ray tracing en 4K ingeschakeld ziet Devil May Cry 5 er dan ook ongelooflijk spectaculair uit en is het wellicht, naast Demon’s Souls en Assassin’s Creed Valhalla, een van de meest indrukwekkende games die ik tot nu toe heb gezien op de next-gen consoles.

Conclusie

Devil May Cry 5 Special Edition maakt een geweldige actiespel nog beter. Hoewel het niet zoveel nieuwe gameplay toevoegingen heeft als ik had gehoopt, is het nog steeds een uitstekende snelle actiegame die de moeite waard is om te spelen en grafisch enorm indruk weet te wekken.

Devil May Cry 5 Special Edition | REVIEW
HOT!
Geweldige game vol actie
Vergil is een leuke toevoeging
Game ziet er fenomenaal goed uit
NOT!
Savefile van het origineel kan niet overgezet worden naar deze versie
Weinig vernieuwingen in de gameplay doorgevoerd
80
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x