Details omtrent Resident Evil Village en Resident Evil 4 remake gelekt

Onlangs is er een grote hack geweest bij Capcom, en blijkbaar is het er een en ander qua informatie gelekt.

Ondanks het lek heeft Capcom zelf nog niet officieel gereageerd op de onderstaande informatie en is het nog niet duidelijk of deze zaken dus kloppen. Wel zijn er een aantal werknemers van Capcom die aangegeven hebben dat de informatie kan kloppen.

Zo is er informatie verschenen over Resident Evil Village Online, welke een online variant van Resident Evil Village zou moeten zijn, maar ook als standalone free-to-play game gelanceerd zou worden. Dit moet een battle royale-achtige multiplayer game gaan worden. Resident Evil Village verschijnt daarnaast in april 2021 voor PlayStation 5 en Xbox Series X, en zou daarnaast een demo krijgen.

Ook is via de gelekte informatie bekend geworden dat er een VR versie van Resident Evil 4 in de maak is. Veel informatie is er niet, maar het was al wel bekend dat Capcom bezig zou zijn met een remake van Resident Evil 4.

Daarnaast kwam er naar boven dat we onder andere Ace Attorney Collection, een project genaamd GUILLOTINE voor Nintendo Switch, een project genaamd Reiwa, een PC-versie van Monster Hunter Rise, Monster Hunter Stories 2 en een nieuwe multiplayer shooter die voorlopig door het leven gaat als SHIELD mogen gaan verwachten in de toekomst.

Als laatste zijn er ook wat oudere financiële overeenkomsten met andere partijen gelekt zijn. Zo zou Sony 5 miljoen dollar hebben betaald voor een tijdelijke exclusiviteit van de demo, DLC en VR modus in Resident Evil 7. Daarnaast zou Google 10 miljoen dollar betaald hebben om Resident Evil 7 en Resident Evil Village op Google Stadia te krijgen.

Ook interessant
Microsoft kondigt een nieuwe Perfect Dark aan
NL / EN