Het tijdperk van Dr. Boom mag dan al een tijdje in het verleden liggen in Hearthstone, toch zal menig nog een licht trauma eraan hebben. Toch weerhoudt dat Blizzard niet om de geniale gek een hoofdrol te geven in de volgende uitbreiding “The Boomsday Project”.

Net als voorgaand jaar houdt Blizzard vast aan de vertrouwde aspecten die komen kijken bij een uitbreiding: 135 nieuwe kaarten, singleplayer content een paar nieuwe mechanics en keywords. De vertrouwde Heartstone speler klinkt het allemaal wel bekend. Het thema wordt natuurlijk geintroduceerd in een clip met aanstekelijk muziekje en een aantal nieuwe kaarten. Dus wat kunnen we allemaal verwachten van de nieuwe uitbreiding:

  • Nieuw keyword Magnetic: bij een science/laboratorium thema horen natuurlijk ook de nodige bots en mechs. Minions met het keyword Magnatic kunnen fuseren met een andere mech op het bord. Hierbij worden de hit points, aanvalskracht en eigenschappen van de minions bij elkaar genomen.
  • Ieder class krijgt een eigen Project spell. Deze spells hebben een positief effect voor beide spelers. Door je deck goed in elkaar te zetten kan je ervoor zorgen dat jij dit voordeeltje beter weet te benutten dan je tegenstander. Voorbeeld is de “Biology Project” van de Druid. Deze kaart zorgt ervoor dat beide spelers 2 extra mana crystals krijgen. Druids hebben echter de minions en tools dit beter uit te buiten dan menig class.
  • Omega kaarten zijn kaarten die vrij eerlijk aanvoelen, maar zodra je 10 mana tot je beschikking hebt en sterk effect krijgen. Als voorbeeld wordt er een 2 attack/6 health minion getoond voor 4 mana. Zodra je echter 10 mana hebt krijg je een 10+attack bonus (ofwel een 12/6 minion voor 4 mana).
  • Als laatste nieuwtje worden ook Legendary Spells aan Hearthstone toegevoegd. Iedere class krijgt een legendary spell met natuurlijk een bijzonder effect. In de trailer wordt de spell voor de rogue alvast verklapt “Myra’s Unstable Element”. Voor 5 mana kan je met deze kaart trek je in een keer je hele deck leeg. Ideaal voor wanneer de noog hoog is en je echt meer kaarten nodig hebt.

Op 7 augustus komt de uitbreiding uit en een paar weken later volgt de singleplayer content met puzzels. Je kunt vooraf 2 bundels bestellen om alvast een steuntje te hebben wanneer de uitbreiding begint. Voor 50 euro krijg je 50 pakjes, een gouden legendary en de Mecha-Jeraxxus card-back. Voor 80 euro krijg je 80 pakjes, de gouden legendary, de card-back en ook de nieuwe Mecha Jeraxxus Warlock skin.