Draadloze GameCube-controllers voor de Nintendo Switch komen eraan

Super Smash Bros. speelde in het verleden het beste met GameCube-controllers, daar zullen veel gamers het over eens zijn. Nu is er mooi nieuws, want er komen officiele draadloze controllers voor de Nintendo Switch beschikbaar.

Er zijn namelijk pre-orders verschenen voor officiële draadloze GameCube-controllers die je kunt gebruiken met de Nintendo Switch. Deze controllers kunnen in de pre-order geplaatst worden op een Amerikaanse en Engelse website en zullen omgerekend ongeveer 45 euro per stuk gaan kosten.

Je kunt de controllers bestellen in drie verschillende kleuren; grijs, zwart en nostalgisch paars. De controllers kennen in grote lijnen hetzelfde design als de originele GameCube-controller, maar er zijn wel een paar kleine details veranderd ten opzichte van het origineel.

Zo zien we dat de D-Pad iets vergroot is en daarnaast is er een tweede schouderknop toegevoegd. De controller bevat de standaard knoppen die we op de Nintendo Switch-controllers ook hebben. Denk aan de capture-knop en de home-knop. Ook zijn de motion controls toegevoegd aan de GameCube-controller, waardoor je deze ook kunt gebruiken bij de meeste Switch-games.

De controllers zullen compleet draadloos zijn dankzij de Bluetooth-functionaliteit van de Switch. Helaas zal deze geen oplaadkabel via USB bevatten, maar werkt ie op AA-batterijen. Met batterijen zal de controller ongeveer 30 uur mee gaan. Andere missende opties zijn de HD Rumble, Infrarood-sensor en Amiibo-NFC-functies.

Wil je de controller ook hebben? Via de Amerikaanse website PowerA en de Britse website Game kun je ze bestellen. Op beide websites kun je ze voorbestellen voor ongeveer 44 en 42 euro per stuk. Wel moet je even opletten met de verzendkosten, want deze verschillen wel per website.

Nintendo maakte al eerder bekend om GameCube-controllers uit te brengen, maar deze zijn helaas niet draadloos. Daarom zijn deze controllers werkelijk een uitkomst. Of dat de GameCube-controllers ook werkelijk in Nederland gaan verschijnen is helaas niet bekend.

 

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
5 jaren geleden

Nu nog GameCube controllers voor de Playstation 4, Xbox One, PC, Nintendo 3DS en alle mogelijke consoles en iedereen is voorzien.

0
0
Anoniem
5 jaren geleden

Denny van der WIel

0
0
NL / EN
2
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x