Bethesda was vannacht aan de beurt met het showen van hun nieuwe games. Op zich niets opzienbarends, maar wel leuke nieuwe games om naar uit te kijken. Rowdy maakte een overzicht. 

Quake Champions

Kreeg DOOM dit jaar al een nieuwe revival, komt Bethesda met de volgende klassieker die opnieuw wordt uitgebracht. De persconferentie begint dan ook met Quake Champions. Dit wordt een fast paced shooter welke zich moet gaan richten op eSports. We moeten nog wel even wachten, want in augustus tijdens de QuakeCon krijgen we pas meer te horen over Quake Champions.

 

The Elder Scrolls: Legends

Krijgen we weer een nieuw vet deel in The Elder Scrolls universum? Ehmm… Ja en nee, want Legends wordt een digital card game welke zich afspeelt in het Elder Scrolls universum. De bekende lore en characters zullen fans bekend voorkomen. De game zal zowel een een singleplayer- als multiplayer component krijgen waarin je nieuwe kaarten kan verdienen en ontgrendelen. Het zal heel bekend gaan werken, maar qua gameplay heeft het sterk veel weg van Blizzards game Hearthstone. Check de trailer hieronder:

 

Fallout 4 

We hebben al een flink aantal uitbreidingen van Fallout 4 achter de kiezen en dat was nog niet alles. Er komen er nog een flink aantal aan en de eerstvolgende is Contraptions. Met deze DLC bouw je alles. Van liften tot een heuse bowlingbaan voor je settlements. Je ziet er alles van in de onderstaande trailer.

Ook Fallout Shelter krijgt ene hoop nieuwe toevoegingen. De mobile game verschijnt binnenkort ook voor de PC en in juli mag je de nieuwste update verwachten. We krijgen nieuwe locaties, dwellers, vijanden, characters, wapens en een heus combatsysteem. .

 

Skyrim HD remaster

Hadden we eerst geruchten over een remaster van Skyrim, blijkt dit nog waar te zijn ook. Bethesda is al een tijdje bezig met de HD remaster van The Elder Scrolls V: Skyrim en ze maken van een prachtige game, een nog mooiere game. De eerste beelden vindt je hieronder, maar verder is er nog weinig informatie vrijgegeven omtrent de remaster van een van de vetste RPG’s ooit.

Prey

Dat er een nieuw deel van Prey gaat verschijnen is nu ook bevestigd. In de onderstaande trailer wordt de game uit de doeken gedaan. Helaas zijn er nog geen ingame beelden en moeten we het dus maar doen met CGI, met hier en daar een klein gameplay stukje. Verwacht op de GamesCom meer informatie omtrent deze game.

 

The Elder Scrolls Online

Naast een nieuwe digitale cardgame, hebben we meer nieuws over The Elder Scrolls. De online variant viert zijn 1-jarig console jubileum en dat wilde Bethesda eventjes laten weten. De MMORPG heeft ondertussen maar liefst zeven miljoen spelers en er worden nog steeds nieuwe dingen toegevoegd om de online spelwereld fris en fruitig te houden.

Binnenkort krijgt de game een dikke update waaronder het nieuwe ‘One Tamriel’ systeem. Hiermee zijn er geen levelrestricties meer in de game. Dit betekend dat je na de tutorial dus overal kunt gaan en staan waar je maar wilt. Ook krijgen we aankomende dinsdag ook nog eens de nieuwe  ‘Dark Brotherhood’ DLC, waarvan je meer ziet in onderstaande trailer:

VR enzo

Leuk nieuwtje is dat de games DOOM en Fallout 4 in 2017 speelbaar worden met de HTC Vive. Helaas blijft het bij de aankondiging en is er geen gameplay voorhanden tijdens de showcase. Bethesda geeft al wel aan dat beide games speelbaar zijn op de beursvloer. Het is dus even wachten op de eerste beelden hoe dit eruit gaat zien.

Dishonored 2

Een van de mooiste momenten van de showcase is de aankondiging en eerste beelden van Dishonored 2. Hierin zal je gaan spelen als Emily Kaldwin. Zij is samen met haar vader de beschermer van de vorige keizerin. De game speelt zich af in een nieuwe stad, en daarnaast krijgen we een flink aantal nieuwe abilities en mogelijkheden om de vijand een kopje kleiner te maken. De game zal dit jaar op 11 november verschijnen. Gelukkig kun je de pijn verzachten door onderstaande trailer eens goed te bekijken:

 

Tot slot

Bethesda komt met een mooie showcase, die niet echt heel imposant is, maar ons wel genoeg brengt om met een tevreden gevoel terug te kijken. Vette games zoals Quake Champions en het aankomende Prey zorgen voor een goed gevoel. De afsluiting met Dishonored 2 maakte dit alles lekker compleet. Wil je de showcase nog een keer terug kijken, of heb je deze gemist? Hieronder kun je deze nogmaals bekijken:

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=Z_1mzhRQSsM” opacity=”.5″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]