Met het uitlekken van de nodige Watch Dogs 2 informatie de afgelopen dagen en een aantal voorspelbare games als South Park: The Fractured But Whole, The Division en Ghost Recon: Wildlands was het aan Ubisoft de taak om te laten zien of ze het publiek toch nog konden verrassen. 2 uur lang knallen en of dat ze gelukt is? Let’s get to it!

Ghost Recon: Wildlands

Stel je een Bolivia voor dat wordt beheerst door cokeplanten, niet om medicijnen van de maken of andere handige zaken, maar puur voor de drugs. Vorige jaar werd de game al getoond op de E3 en dit jaar werd er nog meer van de game bekend. Het zal een militaire, open world, tactische schietspel worden met de nodige stealth elementen. Je kan lekker co-op met je maten over het internet missies uitvoeren, waarbij je een grote vrijheid hebt hoe je dit aanpakt. Wil je iemand uitschakelen door hem te dode of neem je hem gevangen zodat je nog wat intel uit deze persoon los van peuteren. We kregen behalve een cinematic trailer ook een gameplay trailer voorgeschoteld waarin te zien was hoe een co-op missie verloopt en hoe je hulp van een drone kan krijgen tijdens de missies. Dit spektakelstuk staat gepland voor een release op 7 maart 2017 voor Playstation 4, Xbox One en PC.

 

South Park: The Fractured but Whole

Veel woorden hoef ik toch niet vuil te maken aan South Park en iedereen weet al waar ik het over hebt. Gayfish, The Coon, farts, douchbag, het zullen termen zijn die voor de gemiddelde South Park fan toch al trouwe kost zijn. We spelen in het spel weer de “new kid” in de buurt en omdat iedereen nu eenmaal superheld aan het spelen is, moet jij er ook aan geloven. Cartman heeft nog wel een goed verhaal daarvoor: je zag dat je vader met je moeder aan het batsen was en het trauma dat je daaraan over hebt gehouden, gaf je superkrachten. Het groepje superhelden wil natuurlijk hun succes met vele films uitmelken en doordat niet iedereen blij is met het verdelen van de rollen raakt de poep de ventilator en beland je in een oorlog tussen 2 groepen superhelden. Het vechtsysteem wordt wat op de schop genomen, zo krijgen je invloed op de plek waar je staat tijdens het gevecht en kan je de omgeving ook gebruiken in je voordeel. Met scheten kun je ook nog eens de tijd in je macht nemen wat samen voor nieuwe gameplay moet zorgen. De game komt uit op 6 december 2016 voor Xbox One, Playstation 4 en PC en wie de game nu pre-ordered krijgt gratis South Park: The Stick of Truth te spelen.

The Division DLC

The Division krijgt zoals eerder al bekend was nieuwe DLC/content. Zo komen er twee pakketten naar ons toe, waarvan de eerste “Underground” op 28 juni uitkomt op Xbox One en PC en 2 augustus op de Playstation 4. In deze DLC zul in het ondergrondse metronetwerk van New York het gevaar opzoeken en met steeds unieke uitdagingen. Daarbij worden ook nog 3 exclusieve kostuums gereleased, afkomstig uit Ghost Recon, Rainbow Six en Splinter Cell.

Na “Underground” zal er binnenkort nog een DLC pakket uitkomen met de titel “Survival”. In deze DLC moet je zien te overleven in barre tijden. Je bent getroffen door een sneeuwstorm en voedsel is schaars. De exacte datum wanneer deze DLC uitkomt is nog niet bekend.

 

Virtual Reality

De Oculus Rift en het VR tijdperk komt eraan en om hierin mee te gaan, werden er 2 games getoond die hiervan gebruik maken. De eerste daarvan is Eagle Flight. Hierbij speel je als adelaar een soort “capture the flag (prey)” en probeer je in Parijs een konijn te vangen en deze naar je nest te brengen. De tegenpartij heeft hetzelfde doel en dus is het snel zijn geblazen en je tegenstander uit de lucht schieten wanneer dat kan. Ik moet eerlijk bekennen dat het me tof lijkt in teamverband en met een VR bril op vliegen en in een soort “dogfight” terecht te komen. De stad lijkt in ieder geval genoeg poorten, steegjes en andere zaken te bevatten om het uitdagend te maken je erdoorheen te manoeuvreren. Het spel komt dit najaar uit.

De tweede VR game die getoond werd is . Hierin treed je in de voetsporen van de bemanningsleden in het Star Trek verhaal en ga je met andere spelers als team het schip besturen. Ieder heeft zijn Star Trek: Bridge Crew eigen rol binnen het team: engineer, captain en dergelijke. De gehele game moet je doen ervaren hoe het is om in Star Trek zelf mee te spelen. De game moet deze herfst uitkomen.

 

For Honor

Wat doe je als je als volk Vikingen een oorlog hebt verloren en je daarom in armoede zit en hongersnood zit? juist! je trekt naar het oosten om daar een paar Samoerai een pak rammel te geven en hun land te plunderen. In het kort is dat waar de game over gaat: de gevechten tussen ridders, Vikingen en Samoerai. Je hack ‘n slashed erop los en kiest je class, In de onderstaande gameplaytrailer zien we een missie uit de vikingcampagn. De game komt uit op 14 februari 2017 voor de Playstation 4, Xbox One en PC.

 

 

Grow Up

In 2015 kwam het avonture/platformspel Grow Home uit, over een rode robotje genaamd B.U.D. die opzoek moet naar een plant die zijn planeet van zuurstof kan voorzien. Het vervolg draagt de naam Grow Up en zal in augustus uitkomen voor de Xbox One, Playstation 4 en PC. Het belooft een game te worden met de nodige acrobatiek en het ontdekken van werelden en uiteindelijk op de maan te belanden. Het spel komt in augustus uit voor PC, Playstation 4 en Xbox One.

 

Trails of the Blood Dragon

Als een soort donderslag bij heldere hemel kondigt Ubisoft ineens een soort fusie tussen Far Cry: Blood Dragon en Trials aan. Een titel met die twee games erin verwerkt is dan al gauw gemaakt, namelijk Trials of the Blood Dragon. De tricky gameplay van trials gecombineerd met dat foute jaren 80 retro stijltje! Daar wordt ik toch best een beetje vrolijk van. Het mooist is dat we daar niet eens op hoeven te wachten, als je dit leest en je console opstart is de game al te downloaden en te spelen.

Watch Dogs 2

Watch Dogs 2 is natuurlijk het vervolg in de serie en deze keer zal het gehack plaats gaan vinden in San Francisco. Marcus (de hoofdpersoon) heeft zich aangesloten bij een soort “anonymous”-achtige hackersgroep met de naam Dedsec. In deze missie moet Marcus het hoofd van het social media netwerk !NViTE opruimen. Deze (niet al te) beste man gebruikt de informatie van het social media netwerk om op een oneerlijke manier de verkiezingen te manipuleren en dus kan die maar beter uit de weg worden geruimd. Voor meer info over de game kijk ook deze trailer van de game. De game komt uit op 15 november voor Playstation 4, Xbox One en PC. Voor de toekomstige DLC voor de game heeft Sony (PS4) een maand de exclusieve rechten.

Steep

Het is lastig om Steep in een hokje te plaatsen, maar het moet een game worden die geplaatst zou moeten worden als een nieuw genre,die zich richt op extreme sports. Steep speelt zich af in de Franse Alpen waarin we verschillende bergen kunt proberen te temmen. De gameplay zal vooral draaien om competitieve gameplay met snowboarden, wingsuit of parachutejumps. Zo kun je al een open world de berg verkennen, maar zodra je een lekkere trial hebt gemaakt, jou vrienden deze trial doorsturen die dan proberen jouw tijd (of score?) te verbeteren. De grote mate van vrijheid om zelf de berg te ontdekking en de realistische en adembenemende graphics zullen de game zeker een boost geven. al oogt het daardoor minden glad/flitsend en neon-achtig in vergelijking met een SSX, hoewel de gameplay (met wingsuit)  toch ook weer bizar wordt. De trailer legt het vast beter uit dan ik zou kunnen en oja, de game komt deze december uit.

Movies

Als laatste kregen we ook nog het nieuws mee dat twee games/franchises zullen worden verwerk tot een film. Zo komt er een Watch Dogs film uit en een film van Assassins Creed. Over de Watch Dogs movie kon nog niet veel bekend worden gemaakt, maar er zit wel footage in de persconferentie (kijk de onderstaande clip op 1.29.00 of je kan natuurlijk ook de hele show terugkijken.

 

Tot slot

Ik moet zeggen dat het me allemaal mee viel. Van tevoren kon je al een aantal titels opnoemen die je zou verwachten, toch hebben we een redelijk diverse line-up gekregen met ook ruimte voor VR games, wat minder grote games als Trials of the Blood Dragon, Steep die toch voor de nodige verassingen zorgde en samen met South Park toch balans bieden aan het shootergeweld van Ghost Recon, The Division of Watch Dogs 2 en daar ben ik persoonlijk wel blij mee. Ik hou er wel van om op zulke wijze verrast te worden. Er zitten voor mij geen games tussen die me echt over de streep hebben getrokken, maar ben zeker wel benieuwd naar een Watch Dogs 2, South Park of Steep. Laat maar komen die hap!

[mbYTPlayer url=”https://youtu.be/RVt25bOM6eM” opacity=”.5″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

 

2 reacties

Laat een antwoord achter