AOC GK500 | REVIEW

Bekend om zijn gaming-monitoren, heeft AOC nu ook zijn eigen lijn van gaming-randapparatuur. De hardware fabrikant maakt nu dus ook toffe gamingmuizen en keyboards. In deze review nemen we een kijkje naar naar de GK500 gaming keyboard.

De GK500 is een mechanisch toetsenbord met een shitload aan functies. In tegenstelling tot zijn grotere broer, de GK700, zijn er geen extra knoppen en macrotoetsen toegevoegd aan de lay-out van de GK500. Dit zorgt ervoor dat je een strakke toetsenbord voor je neus hebt liggen en zorgt er ook voor dat deze ook niet zo duur is. Toch gaan de extra functies niet verloren, en is zijn zaken als multimediabediening, macro’s en de RGB-bediening ondergebracht in secundaire toetsaanslagen die mogelijk zijn door het gebruik van de functietoets op het keyboard.

Het toetsenbord oogt daarnaast klein, maar AOC heeft dan ook goed gebruik weten te maken van de ruimte op het stukje hardware. Zo merk je op dat de buitenste toetsen op de rand van het bord zitten, wat zorgt voor een slank design. Ik kan daarnaast niet genoeg benadrukken hoe dol ik ben op het strakke uiterlijk van dit toetsenbord, en de RGB-verlichting zorgt ervoor dat je een tof en opvallend stukje hardware op je bureau hebt staan.

De GK500 wordt ook geleverd met een afneembare polssteun, welke vastgehouden wordt door vier magneten. Deze blijft opvallend goed op zijn plaats zonder dat er een extra groef in het toetsenbord nodig is om deze aan vast te maken. Wat dan wel jammer is, is dat de polssteun van hard plastic is gemaakt en dus geen kussen bevat. Daarnaast vond ik deze persoonlijk net iets aan de kleine kant en de rand van de steun duwde een beetje onconfortabel in de palm van mijn handen.

De GK500 maakt gebruik van Outemu Red switches, welke een soort kloon zijn van de Cherry MX. Dit merk je in de reisafstand, tactiele feedback en het klikgeluid van de toetsen. Dit zorgt ervoor dat de registratie en het algemene gevoel van het toetsenbord van hoge kwaliteit is. Wat gevoel betreft, de toetsen wiebelen wel een beetje wanneer je je vingers er in rusttoestand over beweegt. Het typen op de GK500 voelde in ieder geval erg goed aan. Bij het gebruik van een overdreven kracht tijdens het typen voelde het bord solide genoeg aan. Elke toetsaanslag wordt geregistreerd zoals je dat mag verwacht, en ik moet zeggen dat het heerlijk wegspeelde met games zoals Warzone, Overwatch en Fortnite.

Conclusie

De GK500 steelt aardig de de show. Hoewel het toetsenbord een minimalistisch uiterlijk kent, en de extra knoppen heeft verstopt is dit zeker een stukje hardware die ik aan kan raden. Het slanke design met de RGB-verlichting zorgen ervoor dat deze er erg stijlvol uitziet. Het enige echte nadeel wat ik kan noemen is de polssteun, die niet echt comfortabel is. Vooralsnog haal je met de AOC GK500 een betaalbare gamingtoetsenbord in huis die zeker de moeite waard is!

AOC GK500 | REVIEW
HOT!
Slank en minimalistisch toetsenbord
Fijne toetsaanslag
RGB ziet er tof uit in dit design
NOT!
Polssteun is van hard plastic en is niet echt comfortabel
85
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x