UPDATED | EA Games heeft overeenkomst met Codemasters voor overname

Eerder deze maand ontvingen wij het nieuws dat Take Two Interactive interesse had in de overname van ontwikkaar Codemassters, en het bedrijf deed dan ook een flink bod. Nu mengt Electronic Arts zich ook in de strijd om de ontwikkelaar!

EA Games heeft vandaag een flink bod gedaan van 988 miljoen euro voor een overname van Codemasters.

Dit nieuws komt naar voren via de website GamesIndustry.biz. Eerder dit weekeinde ging er al het gerucht dat Electronic Arts interesse had in ontwikkelaar Codemasters. Daarnaast geeft EA aan dat beide bedrijven goed bij elkaar passen en dat zij beide leider in het racegenre willen worden.

Eerder deed Take Two Interactive al een bod van 798 miljoen euro in het bedrijf, en het is nog niet duidelijk of Take Two nog een tegenbod gaat doen. Mocht de overname met EA Games doorgaan, dan zal deze in het eerste kwartaal van 2021 afgerond zijn.

Ontwikkelaar Codemasters werd in 1986 opgericht en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van racegames. Het bedrijf is gespecialiseerd in racegames en heeft onder andere bekendheid gekregen door franchises als Colin McRae Rally, DIRT en het heeft de F1-licentie.

UPDATE: EA Games en Codemasters hebben zijn samen een overeenkomst aangegaan, dit blijkt uit een net gepubliceerd artikel van BusinessWire.

Ook interessant
Patent laat waarschijnlijk PlayStation 5 Pro techniek zien
NL / EN