Een ‘nieuwe’ console?

Nee, het gaat hier niet om de Nintendo NX of de PlayStation 5; het gaat hier om de ‘Retro Video Games System’. Nog nooit van gehoord? Dat kan, maar toch is er een kans dat deze console op de markt gaat komen.

Door middel van Kickstarter wil Mike Kennedy (publisher van Retro Magazine) dit project financieren en uiteraard is dit ook een middel om wat bekendheid te genereren. Maar wat houdt de Retro VGS nou precies in?

Dit Retro VGS is grotendeels gebaseerd op de Atari Jaguar en zal hoogstwaarschijnlijk met soortgelijke cartridges gaan werken. Cartridges? Dat is een downgrade! Dat kan je denken, maar denk dan ook eens aan de voordelen van cartridges! Minder loading screens, blijft langer speelbaar dan menige hard copy tegenwoordig, maar bovenal geen duizenden updates voor glitches en fouten in de game, wat dus inhoud dat games van tevoren beter getest worden. Een statement van de man zelf:

“RETRO VGS will reestablish the culture of video gaming, something that has been slowly dismantled over the last couple console generations. It will promote game ownership, tangibility and collectability. There will be no system updates, digital downloads or buggy games.”

Dus, wat denken jullie? Kan dit een succes worden of is dit een regelrechte flop? In ieder geval, als je op de hoogte wilt blijven van dit project, like dan de facebook pagina!

Hier nog een paar kekke plaatjes:

 

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x