Eerder werd al bekend gemaakt dat later dit jaar Nintendo Switch Online online zou gaan, nu heeft Nintendo de eerste informatie naar buiten gebracht over deze dienst.

Het werd de hoogste tijd dat Nintendo het online landschap eens zou gaan veroveren. Met Nintendo Switch Online wilt Nintendo een online dienst neerzetten die volgens henzelf betaalbaar is, die toegang geeft tot oude NES games (met vernieuwde online multiplayer functies!), die het plezier van online competitief spelen naar de Switch haalt en die extra functies geeft bij het gebruiken van de Nintendo Switch mobile app. Ze beloven hiermee alle componenten die de online diensten van de concurrenten hebben naar de Switch te halen.

Wat ik zelf belangrijk vind aan online gamen, is de prijs. Je betaald immers al voor je internet, je console en je stroom, dus een hoge prijs is vaak een afknapper. Nintendo pakt dit gelukkig heel goed aan en komt met heel erg schappelijke prijzen. Zo betaal je voor een maand $3,99, voor 3 maanden $7,99 en voor een jaar betaal je slechts $19,99. Mocht je een vriendgroep hebben waar iedereen een Switch heeft kun je het zelfs nog goedkoper krijgen. Nintendo komt met een family membership voor $34,99 waarmee je tot acht(!) Nintendo accounts kunt toevoegen, zelfs op verschillende consoles. De prijzen zijn in dollars, maar reken er maar op dat bij ons het dollar teken in een euro teken verandert.

2 reacties

Laat een antwoord achter