Eerste unboxing video’s van de PlayStation Portal duiken op

Nog een paar nachtjes slapen en de nieuwe PlayStation handheld genaamd PlayStation Portal zal dan in de winkelschappen liggen.

Een aantal media outlets mochten al aan de slag met de handheld, en hierdoor zijn er al wat unboxing video’s verschenen op het internet.

Naast de unboxing worden er ook eerste impressies gegeven van de hardware, verteld men hoe de PlayStation Portal in de hand ligt en meer.

De PlayStation Portal is een streaming handheld, waarmee je via Remote Play PlayStation 5-games kunt spelen. Om dus games via de PlayStation Portal te spelen, zal je moeten beschikken over een PlayStation 5-console en een goede Wi-Fi-netwerkverbinding. Het is ook mogelijk om via een hotspot van je telefoon connectie te maken met je PS5 voor Remote Play.

Het apparaat kent een 8 inch scherm met een resolutie van 1080p en een ververssnelheid van 60 Hz. Daarnaast is een goede internetverbinding wel een verreist, anders kan je te maken krijgen met veel latency. De zijkanten van de handheld zijn als het ware een DualSense-controller maar dan in twee stukken. Net als de PS5 DualSense-controller, kunnen gamers genieten van Haptick Feedback en Adaptive Triggers. Het apparaat bevat een 3.5mm audio jack voor een bekabelde headset waarmee je 3D surround sound kan krijgen. Er is geen ondersteuning voor bluetooth. De batterijduur van de PlayStation Portal remote player zou ongeveer gelijk zijn aan een DualSense-controller.

De PlayStation Portal Remote Player verschijnt op 15 november voor een adviesprijs van €220, via onder andere de officiële PlayStation Direct-website.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x