[FEATURE] BlizzCon 2015 overview

BlizzCon is weer voorbij, dit is het grote jaarlijkse event waar ontwikkelaar en uitgever Blizzard haar nieuwe games en randzaken laat zien. Het vond afgelopen weekend plaats en er is weer heel wat moois bekend gemaakt dit weekend. Rowdy heeft alles voor je op rijtje gezet!

Activision Blizzard krijgt zijn eigen film- en televisiestudio
Laten we beginnen met het meest opmerkelijke nieuws van de BlizzCon. Activision Blizzard heeft namelijk hun eigen productiebedrijf aangekondigd. De bedoeling is dat Activision Blizzard Studios diverse films en series gaat maken over hun populaire franchises. Zo zal er een animatieserie gaan verschijnen van Skylanders, krijgen we natuurlijk Warcraft series en films en zal er een filmuniversum gebouwd worden rondom de Call of Duty serie.

De studio komt in handen van Nick van Dyk, een oude eindbaas van Disney Studios, die de boel in goede banen moet leiden. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar wat er gaat komen.

De Warcraft movie!
Afgelopen weekeinde
trakteerden wij je al op de trailer van de aankomende Warcraft film en nu doen we het weer. De trailer roept wel wat vragen op, maar we zijn zeer benieuwd naar hoe de film werkelijk zal zijn.

Leuk detail is dat de film in Nederland al op 26 mei in de bioscopen zal draaien, terwijl de Amerikanen pas 10 juni naar de bios mogen huppelen om de film te zien.

 

Nova krijgt eigen verhalende missies in Starcraft: Legacy of the Void
Elke gamer die Starcraft heeft gespeeld is wel bekend met Nova. Deze sexy chick is een Terran Ghost, oftewel een futuristische covert-ops unit. Zij krijgt haar eigen DLC in de vorm van een aantal verhalende missies, genaamd Nova Covert Ops, die ervoor moeten zorgen dat je een betere band met haar als karakter moet krijgen.

Daarnaast zullen er nog een aantal story based DLC missies komen, waarvan een aantal gratis en een aantal waar een prijskaartje op komt te hangen. Voordat het allemaal zover is moet eerst de nieuwe uitbreiding uitkomen. Starcraft: Legacy of the Void zal 10 november (morgen dus) verschijnen voor de pc. Check in ieder geval even de EPIC launchtrailer van de game.

Overwatch: nieuwe characters en pre-ordering
We hebben de trailer al eerder gepost, maar willen het nogmaals even melden. Er is namelijk een gameplay trailer van Overwatch verschenen, waarin drie nieuwe personages worden voorgesteld. Daarnaast kregen we de melding van Blizzard dat Overwatch geen gratis titel zal worden en dat je dus doekoe-centjes neer moet leggen voor de game.

Overwatch zal in het voorjaar van 2016 verschijnen voor de Playstation 4, Xbox One en de pc. Er zijn verschillende bundels die je via de pre-order kunt kopen. Wij zitten nog te wachten op de closed-beta uitnodiging van Overwatch, maar zodra we deze hebben kun je een preview van de game verwachten op StarGamers.

Heroes of the Storm krijgt nieuwe toevoegingen
Heroes of the Storm blijkt ook een aardig succes te zijn voor Blizzard. Daarom krijgt de MOBA game een nieuwe game mode, die we Arena mogen gaan noemen. Hierin is het de bedoeling dat spelers kiezen uit drie random gegenereerde helden, waarmee ze kleine rondes moeten vechten om de doelstelling te behalen. De Arena mode wordt in 2016 toegevoegd aan de free-to-play game.

Daarnaast zullen er ook drie nieuwe heroes toegevoegd worden aan de game, waaronder eentje die alleen bezoekers van BlizzCon (eventueel met Virtual Ticket) kunnen krijgen. Deze moet met twee spelers bestuurd worden, en kan door andere spelers vrij te spelen zijn als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Als laatste is daar nog een nieuwe battleground die de naam Towers of Doom meekrijgt. Check het filmpje hieronder even.

Nieuwe uitbreiding World of Warcraft
De grootste en populairste MMORPG krijgt in 2016 een nieuwe uitbreiding. De subtitel voor de uitbreiding is bij iedereen al bekend, maar mocht je onder een steen geleefd hebben, de uitbreiding gaat verder onder de naam Legion. De expansion bevat een nieuwe class, de Demon Hunter, en we krijgen een nieuw continent: The Broken Isles. Tevens wordt de level cap verhoogd van 100 naar 110, krijgen we artifact weapons waarmee je Legendaries kunt customizen en komt er een heel nieuw honor-systeem voor PvP.

Uiteraard hebben we de trailer voor jullie die compleet in Blizzard style is gemaakt!

Ook Hearthstone hoort erbij
Kaartje leggen? Voor de liefhebbers van het kaartspel Hearthstone was er ook wat nieuws. Er komt namelijk een nieuwe singleplayer uitbreiding, genaamd The League of Explorers. Hierin ga je met vier verschillende personages in oude tempels op zoek naar diverse schatten. In totaal zullen er 45 nieuwe kaarten komen en kun je dankzij de Discovery toevoeging nieuwe kaarten opgraven, die je weer kunt gebruiken in je deck.

De uitbreiding zal op 12 november verschijnen, en om vast in de sfeer te komen hebben we ook weer een dikke trailer voor je!

Tot slot
BlizzCon was weer een dikke happening. Er was genoeg te zien voor iedereen, zoals de diverse e-Sport wedstrijden (check de video van Eunchul), optredens van Linkin Park tot de bovenstaande nieuwe aankondigingen. Jammer dat er geen remakes van oude Blizzard games aangekondigd zijn, want hoe tof zou het zijn om een geremasterde versie van voorgaande Warcraft of Diablo te spelen? Wellicht horen we het binnenkort of anders op de BlizzCon van volgend jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=HDcBlCqUcgU

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=F2mYqL8Dh9g” opacity=”.5″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x