Fortnite zal eind dit jaar verkrijgbaar zijn op iOS apparaten

Epic Games heeft bekend gemaakt dat Fortnite terug zal keren op iOS-apparaten.

Via social media onthulde de uitgever / ontwikkelaar dat Fortnite later dit jaar beschikbaar zal komen voor iOS via de Epic Games Store. Dit zal echter alleen het geval zijn voor iOS-gebruikers in de EU.

Fortnite was eerder al speelbaar op iOS apparaten, maar werd in 2020 van dit platform gehaald, vanwege Epic Games die bewust de richtlijnen van de App Store overtrad door alternatieve betalingsopties toe te voegen die het eigen betalingssysteem van Apple omzeilden in de iOS-versie van Fortnite.

Hoewel Fortnite nog steeds niet beschikbaar zal zijn op de App Store, zal het nieuwe beleid van Apple dat andere winkels beschikbaar zijn op iOS-apparaten, Epic Games in staat stellen de Epic Games Store naar het platform te brengen. Via zijn eigen winkel zal Epic na meer dan 3 jaar gratis Fortnite kunnen downloaden op iOS-apparaten.

Wat betreft of Fortnite ooit naar de App Store zal komen, Apple vertelde Epic in september 2021 dat het het spel niet op zijn winkel zal toestaan totdat alle beroepen bij de rechtbank zijn afgehandeld. Dit kan nog wel vijf jaar gaan duren.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x