Game Changers: Gamen voor het Goede Doel

Er gaan mooie dingen gebeuren, want StarGamers zal een streaming event organiseren voor het goede doel. Deze zal te bekijken zijn op zowel Facebook, Twitch en Mixer en jij als bezoeker van onze website kan zelfs op bezoek komen op onze locatie!

Speciaal voor ons jaarlijkse goede doelen evenementen hebben wij Game Changers opgericht. Elk jaar willen wij een nieuw evenement opzetten met een ander goed doel. Zet daarom 15 t/m 17 februari alvast in je agenda, want StarGamers gaat een fantastisch streaming event organiseren voor Stichting ALS Nederland. Iets met streaming, Gaming TV en hele mooie prijzen voor het goede doel!

Naar aanleiding van ons streamingevenementen de afgelopen twee jaar, willen wij aankomende februari weer een prachtig evenement in elkaar zetten. In december 2016 hebben wij in vier dagen € 1.878 binnen weten te halen voor het Beatrix Spierfonds, en in februari 2018 mochten wij in drie dagen tijd maar liefst € 3.574 schenken aan het Nationaal MS Fonds.

Tijdens deze dagen blikken wij terug op het afgelopen gamejaar en zullen we honderden gaming gerelateerde zaken, zoals hardware, goodies, t-shirts, collectables en games veilen voor Stichting ALS Nederland. Speciaal hiervoor hebben wij ook een actiepagina voor Game Changers: Gamen voor het Goede Doel.

 

 

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. Dit komt doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen – de zogenaamde hersenstam – afsterven. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. De hersenen kunnen dan geen spierbewegingen meer op gang brengen.

 

Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1.500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Tijdens deze dagen zullen er diverse videoshows worden gepresenteerd met het oog op de gamers van Nederland en Belgie. Hier zullen diverse gamingonderwerpen in een breed aantal programma’s naar voren komen. Ook zullen er diverse bekende Nederlanders aanwezig zijn, welke een grote interesse hebben in de gamingindustrie. Zij vinden het dan ook leuk om op onze locatie langs te komen voor een “Let’s Play” live onstream.

Gamers zijn tijdens het evenement van harte welkom om ons op de locatie te bezoeken. Er zullen diverse faciliteiten aanwezig zijn waarvan gebruik gemaakt kan worden. Zo zal het mogelijk zijn om de nieuwste games te spelen, zowel met elkaar als met onze crewleden.

In de aankomende weken zal er meer bekend gemaakt worden. Welke games kun je winnen door te doneren, welke vette verzamel pakketten gaan wij veilen, hoe zal de programmering eruit gaat zien, welke partijen ons event, welke BN’ers zullen hun opwachting maken? Houdt dus goed de StarGamers website en Facebook pagina in de gaten. Vergeet ook niet om de Game Changers Facebook-pagina te liken en in de gaten te houden!

Doneren is al mogelijk via DEZE LINK!

Hieronder vindt je de eerste sponsoren welke zich aangemeld hebben voor ons evenement. Zij hebben ongelooflijk vette prijzen beschikbaar gesteld, welke wij binnenkort bekend zullen maken. De lijst zal daarentegen nog flink gaan groeien met diverse partijen!

 

Ook interessant
Beste TV’s voor next-gen consoles | FEATURE
NL / EN