[FEATURE] Huilen met de Mario-pet op!

Nee, het was geen 1 april grap; er was daadwerkelijk een Nintendo Direct begonnen om precies 12 uur in de nacht van 1 op 2 april. Lekker denk ik, die pak ik nog even mee na een teleurstellende #bieberroast. Maar gaandeweg werd het als maar bedroevender..

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=xvudMu-5kIU” opacity=”1″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” startat=”8″ mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

Samen met mede StarGamer Rianne heb ik naar deze wanvertoning zitten kijken. Laat ik het zo zeggen: als zij als diehard Nintendo-fangirl het woord ‘Sjeesbeesje’ het hoogtepunt vond van de 3 kwartier durende Nintendo Direct, dan weet je wel hoe laat het is. Toch nog even de meest belangrijke dingen op een rijtje (voornamelijk release dates, aangezien er over deze games en add-ons al veel bekend was) :

[av_video src=’https://youtu.be/8MMUrfEH1cs’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]

 

Super Smash Bros:
– Mewtwo DLC (Wii-U / 3DS): vanaf 15 april beschikbaar voor iedereen die beide versies van de game geregistreerd hebben via Club Nintendo. Voor alle andere is deze pas beschikbaar vanaf 28 april.
– Lucas DLC (Wii-U / 3DS): komt uit ergens in juni, wanneer precies is nog niet bekend.
– Via deze link kan je een character aanvragen voor smash. Of deze ook in de game gaat verschijnen is nog maar de vraag, maar de developers zouden ‘iedere inzending in overweging nemen’ …
– Er komt een update die de game wat meer zou moeten gaan balanceren. Lees; een standaard update dus.
– En uiteraard… nieuwe Smash Amiibo… great…

Mario Kart 8:
– DLC #2 komt eerder uit dan verwacht, namelijk al op 23 april, waar deze eerst nog ergens in mei uitgebracht zou worden. De prijs is €7,99 (hier krijg je dus wel o.a HET Sjeesbeesje voor, Rianne wilt hem, jij dus ook!)
– Mario Kart 8 krijgt (ook op 23 april) een extra race klasse, namelijk de 200CC (wauw, wat een add-on). Deze is gratis te downloaden.
– Meer racesuits (nogmaals wauw), die je natuurlijk alleen kan unlocken via, jawel, Amiibooooo…

Wii-U Virtual Console
Dit is wel even mijn favoriete punt. Vanaf heden zijn er namelijk via de Wii-U E-shop zowel Nintendo 64- als Nintendo DS titels te verkrijgen. Vanaf vandaag zijn deze games beschikbaar:
N64: Super Mario 64 & Donkey Kong 64
DS: Mario Kart DS & WarioWare Touched!
Al deze titels kosten €9,99 per stuk, maar tot 16 april geldt de aanbieding 4 halen, 3 betalen!

Dan nog even wat announcements en release dates:
Amiibo Touch and Play (Wii-U): Mei 2015
Mario Maker (Wii-U): 30 September 2015
Splatoon, met Splatoon Amiibo (Wii-U): Mei 2015
Box Boy (3DS): Lente 2015
Pokemon Rumble World (3DS): 8 April 2015
Puzzle & Dragons Z + Puzzles Dragons Super Mario Bros Edition (3DS): 8 Mei 2015
Streetpass Fishing & Streetpass Zombies (3DS): 16 april
Swords and Soldiers 2 (Wii-U): TBA
Animal Crossing Happy Home Designer + Animal Crossing Cards, die serieus als Amiibo beschouwd worden… (3DS): Herfst 2015

Dus, de conclusie? Amiibo, Amiibo, Amiibo en nog meer Amiibo. Nog even en alle 719 Pokémon krijgen ieder een aparte Amiibo, plus uiteraard een extra Amiibo voor de Mega-evolutions. Mijn excuses voor deze lange maar vooral /rant post, hier heb je een aardappel.

Potato

 1. Er kan wel geklaagd worden over de hoeveelheid amiibo content er komt,
  Die shit heeft wel een markt,
  Het verkoopt ontzettend goed dus het zou ontzettend stom zijn als ze zich niet enorm richten op extra amiibo’s en amiibo content.

  Om te onthouden,
  E3 is over 2 maanden,
  Dan gaan ze all guns blazing,
  verwacht Dan maar een prachtpresentatie.

  Als je een lijst maakt van aankondigingen,
  Schrijf dan ook de rest er bij op. 😉

  Yoshi’s Woolly world & wollen yoshi amiibo
  Pandora’s Tower & Sin and Punishment: Successor of the Skies op Wii Virtual Console
  Shin Megami Tensei X Fire Emblem trailer
  Fire Emblem (3DS) Nieuwe trailer
  Affordable Space Adventures
  Project Zero 5 europe release & gameplay
  Attack On Titan : Humanity in Chains EU release
  Azure Striker Gunvolt ,release date, Koop de game en je krijgt Might Gunvolt gratis (tot 2 juli)

  0
  0
  1. Je hebt inderdaad gelijk dat er een markt is voor de Amiibo, dat ga ik ook niet ontkennen. Maar ik ben er gewoon totaal geen fan van, ieder z’n eigen mening toch?

   En wat betreft de overige release dates en aankondigingen, ik heb inderdaad niet alles meegenomen. Eigenlijk vooral omdat veel van die titels op de Nederlandse markt vrijwel nietszeggend zijn. Dus ik heb besloten om alleen de wat bekendere titels in het artikel te verwerken.

   Fire Emblem heb ik er bewust uitgelaten omdat er eigenlijk nog maar heel weinig over bekend is, al zit ik er wel aan te twijfelen dit alsnog in het artikel te verwerken.

   0
   0
Ook interessant
Check 16-minuten aan schattige PS5 gameplay van Astro’s Playroom
NL / EN