Kojima zoekt baan, per december beschikbaar

Hideo Kojima, bekend als geestelijke vader van Big Boss en Solid Snake, mag pas in december ergens anders aan de slag van Konami.

Zo werd bekend in een reportage van het blad The New Yorker.  Kojima’s laatste werkdag was niet heel lang geleden, namelijk 9 oktober. In het gepubliceerde rapport stond ook een verklaring waarom het verder heel stil is gebleven rondom Kojima-san. De beste man heeft namelijk een non-sollicitatiebeding tot december cadeau gekregen van Konami.

Dat beding houdt in dat Kojima pas vanaf december bij een andere werkgever aan de slag mag, en dat hij dan pas mag praten over deze hele zaak. Ondertussen heeft Kojima afscheid genomen van zowel Konami, als zijn geliefde Metal Gear-serie. Konami heeft wel besloten met de serie verder te gaan en heeft zelfs een Big Boss pachinko-machine in de planning staan.

We zullen even moeten wachten tot we meer gaan horen over de nieuwe avonturen van Hideo Kojima. Wij gaan ervan uit dat er een hele hoop publishers en ontwikkelaars zijn die hem graag willen hebben. Wat denk jij?

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x