Krijgt Metal Gear Solid een PlayStation 5-exclusive remake?

Het zou zomaar kunnen zijn dat we in de nabije toekomst een remake kunnen krijgen van de klassieker Metal Gear Solid.

Een YouTuber, met de naam RedTechGaming, bespreekt dit gerucht in zijn meest recente video. Hij vertelt namelijk twee bronnen te hebben die het bestaan van de MGS-remake bevestigen. Daarnaast geeft hij aan dat het dan niet gaat om de al opgepoetste versie van een eerdere MGS-remake, namelijk The Twin Snakes op de GameCube, maar een volledige remake. Ook zegt hij enkele details te weten welke absoluut niet onthuld mogen worden, namelijk dat de remake exclusief op de PlayStation 5 en PC zal verschijnen.

Verder vertelt RedTech dat Metal Gear Solid 2, 3 en 4 opnieuw zullen worden uitgebracht als remasters. Ook deze games zullen verschijnen op de PlayStation 5 en PC.

Dat we dit gerucht niet helemaal met een korreltje zout moeten nemen, wordt extra bevestigd door een recente rating bij de Taiwan Digital Game Rating Committee. Deze instantie beoordeelde naast de Metal Gear-games in het verleden ook de Konami Collector’s Series van Castlevania en Contra.

Laten we in ieder geval hopen dat Konami binnenkort met een aankondiging komt van deze gewilde remake. Bekijk hieronder de hele YouTube video:

Ook interessant
Hitman III vermindert op consoles de bestandsgrootte van de vorige Hitman-games
NL / EN