Lancering vernieuwde PlayStation Plus abonnementen in Azië gaat niet soepel van start

Sinds gisteren zijn de vernieuwde PlayStation Plus abonnementen beschikbaar gekomen in Azië, maar dit ging niet zonder slag of stoot.

De lancering van de vernieuwde diensten brengen namelijk nog wat problemen met zich mee. Wanneer men een lopend PlayStation Plus-abonnement welke ooit met korting is gekocht wil upgraden naar het nieuwe PlayStation Plus, moet men het resterende bedrag alsnog aan Sony betalen. Daardoor wordt de eerder verkregen korting dus tenietgedaan.

Daarnaast is er nog een probleem. Mensen die op voorhand voor meerdere jaren een abonnement hebben opgestapeld, hebben geen manier om maar voor drie maanden of één jaar lid te worden van de duurdere Extra- of Deluxe-tiers. Als men een PlayStation Plus-abonnement heeft lopen die bijvoorbeeld nog vier jaar geldig is, moet men deze veranderen naar vier jaar de PS Plus-tier naar keuze – men kan er niet voor kiezen om een dure tier voor een kortere periode uit te kiezen en na die periode voor een lagere tier te gaan.

Vooralsnog is dit alleen in Azië. De mogelijkheid is dat PlayStation Europe hiervan leert en dit anders aan gaat pakken.

Voor meer informatie omtrent de vernieuwde PlayStation Plus abonnementen, verwijzen wij je graag naar dit artikel.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x