Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge’ Dimension Shellshock | DLC

Het is weer pizzatime!

Release Date
31 augustus 2023
Uitgever:
DOTEMU
Ontwikkelaar:
Tribute Games
Platform:
PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S, Nintendo Switch, PC
Our Score
85

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge werd vorig jaar uitgebracht en liet succesvol zien hoe je nostalgie op een juiste manier aan de man kon brengen. De belangrijkste beat-‘em-up-elementen, welke de originele arcadespellen zo goed maakten, werden perfect overgezet naar de hedendaagse standaarden. Toch kende het ook een aantal toffe toegevoegingen, zoals een modus voor zes spelers, individuele personage eindes en meer. Hoewel Shredder’s Revenge een game is die eigenlijk geen DLC nodig had om goed te zijn, heeft het toch nieuwe content gekregen met de betaalde Dimension Shellshock DLC. Eens kijken of deze net zo de moeite waard is als het basisspel.

In de nieuwe DLC zijn er twee toegevoegde hoofdcomponenten. De eerste is de Survival-modus, die een leuk eigen verhaal bevat en de ander is de toevoeging van een aantal nieuwe speelbare personages. De Survival-mode kent ook een leuk verhaal en speelt zich af na de gebeurtenissen van Shredder’s Revenge. Terwijl de Turtles en hun vrienden hun laatste overwinning tegen Shredder en de Foot Clan aan het vieren zijn, gaat er een dimensionale portaal open in het riool waar zij wonen. Hun vrienden uit Dimension X, de Neutrino’s, komen langs en vertellen de Turtles dat Shredder de kristallen heeft gestolen die dimensionaal reizen mogelijk maakt. Hiermee is hij van plan om volledige heerschappij te krijgen van de verschillende dimensies. Zonder enige tijd te verliezen springen de schildpadbroers en hun vrienden door het multiversum om de kristallen te verzamelen en Shredders snode plan te stoppen.

In de verhalende Survival-mode moeten jij en een groep van in totaal zes spelers diverse golven aan vijanden zien te overleven en verslaan om zo genoeg kristalscherven te verkrijgen om door te gaan naar de volgende dimensie. In totaal zijn er vijf verschillende dimensies om doorheen te reizen, van een klassieke arcade-setting tot in de verre toekomst, een reis naar het huis van de Foot Clan, het oude Edo bevolkt door rare wezens en we krijgen zelfs een uitstapje naar de originele zwart-witte Mirage Comic-setting. Als je een golf voltooid, wordt een portaal geopend dat de achtergrond verandert van de huidige dimensie waarin je je bevindt en krijg je de mogelijkheid om een ​​van de twee willekeurige beloningen te selecteren om verder te gaan. Sommige van die beloningen zijn extra kristalscherven, waarbij de beloning groter zal zijn als je op een hogere moeilijkheidsgraad speelt.

De verschillende power-ups maken deze modus erg leuk, aangezien de solide combat de game erg vermakelijk houdt. De verschillende achtergronden zijn ook een goede motivatie om te blijven spelen, want er is genoeg te beleven voor een grote TMNT-fan. De Survival-mode lijkt daarnaast stiekem ook meer op een roguelike dan werkelijk een overlevingsmodus. Dit komt omdat het voltooien van levels je meer verbeteringen geeft, zoals meer gezondheid of een extra leven, waardoor je het tijdens een run langer volhoudt en zelfs wat sterker wordt. De aanwezigheid van een verhaal maakt het ook een hele leuke beleving en zorgt ervoor dat je deze mode nog vaak wilt spelen. Het is ook tof om te weten dat lokale en online (cross)-play mogelijk is met deze mode, waardoor het nog leuker wordt om met vrienden te spelen.

Naast de nieuwe mode zijn er dus ook twee nieuwe personages toegevoegd aan de DLC. De eerste is een gastpersonage in de vorm van Miyamoto Usagi uit Stan Sakai’s Usagi Yojimbo-comicreeks. Dit stoere konijntje is al eerder in zowel de TMNT-strips als de animatieserie verschenen. De tweede is Karai, een personage welke haar oorsprong vond in in de originele comics uit 1992 en in meeste verhalen de adoptiedochter en rechterhand van Shredder is. Zij maakte daar haar debuut als een slechterik maar later, na enkele plottwists, werd ze een bondgenoot van de Turtles.

Als we Yojimbo en Karai vergeleken met de rest van de selectie zijn deze twee op papier qua statistieken sterker. Dit komt niet tot uiting tijdens het spelen, omdat deze verschillen qua gameplay niet echt voelbaar zijn, of je nu alleen of in een groep speelt. De echte verschillen komen voort uit hun verschillende speelstijlen, aangezien Karai snel over het scherm kan rennen en haar special moves behoorlijk wat afstand weten te overbruggen. Yojimbo legt meer de focus op zwaard-combat, aangezien bijna al zijn aanvallen met zijn katana gebeuren. Je zou zeggen dat hij hierdoor erg op Leonardo lijkt, maar vergeleken met de schildpadleider heeft hij niet het bereik met zijn zwaard, maar zijn snelheid bij het uitvoeren van een aanval compenseert dit weer.

Beide personages passen goed in de Survival-mode, en dan voornamelijk de diverse dimensies sluiten hier goed op aan. Ook zijn beide personages speelbaar in de originele Story- en Arcade-modi in Shredder’s Revenge en dit komt ook erg goed uit de verf. Toch heeft men niet de moeite erin gestoken om beide personages te voorzien van cutscenes, en hebben ze dezelfde behandeling gekregen als Casey Jones in de basisgame. Wel kennen ze in de Story-mode hun eigen eindes en zijn ze direct speelbaar in plaats van dat ze moeten worden ontgrendeld in het spel.

Naast de DLC heeft Shredder’s Revenge ook nog een toffe (gratis) patch gekregen, welke ook wat leuke nieuwe dingen met zich mee brengt. Zo zijn er zogenoemde “color palettes” ofwel filters toegevoegd, zoals het oude zwart-witte kleurenschema of het groene-monochrome schema uit de Game Boy-dagen. Fans zullen meer gecharmeerd zijn van de verschillende tinten groen die verwijzen naar de verschillende TMNT-incarnaties door de jaren heen.

Conclusie

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge Dimension Shellshock DLC (het is me toch een mondvol) is een goed doordacht stukje DLC. Het roguelike karakter van de Survival-mode is goed uitgewerkt dankzij de verschillende achtergronden die worden weergegeven in de moderne pixelstijl en de verschillende power-ups die de combat ten goede verbeteren. De bonuspersonages zijn een erg toffe toevoeging en ze zijn geweldig om mee te spelen. Voor diegene die na een jaar terug willen keren naar de game of deze voor de eerste keer willen spelen, is de Dimension Shellshock DLC zeker de moeite waard om aan te schaffen. Cowabunga!

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge’ Dimension Shellshock | DLC
HOT!
Toffe verhalende Survival-mode
Twee vette nieuwe personages
Heerlijke power-ups
NOT!
Slechts één nieuwe modus
85
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x