Één van de exclusieve blockbuster franchises op de Xbox One is vandaag met heuglijke feiten voor de dag gekomen, waarvan menig gore-liefhebber een strakke plasser van zou (moeten) krijgen. Strap yourselves, this is gonna be a rough ride!

Ondanks ieders verwachting lijkt de game dan toch eerder te verschijnen dan oorspronkelijk gespeculeerd werd, want in plaats van eind dit jaar verschijnt de game al in het derde kwartaal. Om precies te zijn op 11 oktober, volgens ‘t woord van de ontwikkelaar zelf. Naast dit fantastische nieuws is er nog veel meer lekkers vrijgegeven, ik geef je even de tijd om je borst nat te maken.

… *drumroll*

Jongens en meisjes, 4-player splitscreen voor Gears of War 4 is bevestigd! En niet alleen de campaign is in co-op te spelen, maar praktisch elke gamemode die de game te bieden heeft is samen met je vrienden op de bank te spelen. In een tijd waarin splitscreen prominent afwezig lijkt te zijn, komt dit als een verademing en zal vele fans behagen. Helaas zal de framerate er wel onder lijden, want die gaat van de oorspronkelijke 60fps naar 30fps. Maar voor een echte gamer zou dat de pret natuurlijk niet moeten drukken, net zoals dat de ontwikkelaar The Coalition vind dat splitscreen gewoonweg niet mag ontbreken in een GoW-titel. Volgens eigen zeggen is dat namelijk ‘altijd zo geweest, dus mag het ook hier niet uitblijven’.

gears of war 4 screenshot

Dit nieuwe deel in de reeks start ook gelijk een nieuw hoofdstuk, waar natuurlijk ook een nieuwe held bijhoort. Sommige mensen zullen Marcus Fenix gaan missen, maar gelukkig speelt in dit verhaal een dichte bloedverwant de hoofdrol! Namelijk de zoon van Marcie, genaamd JD Fenix. Leuk leuk leuk!

Wij kunnen er in ieder geval niet meer op wachten, laat het maar gauw 11 oktober worden!

Laat een antwoord achter