Microsoft actief bezig met uitbreiden Xbox Game Studios

In de afgelopen jaren heeft Microsoft al een aardig aantal ontwikkelaars onder haar vleugels weten te nemen. De zoektocht houdt alleen nog niet op voor het bedrijf.

Zo geeft Microsoft aan nog steeds op zoek te zijn naar studio’s voor overname, waarmee ze de aankomende jaren de Xbox Game Pass bibliotheek mee willen uitbreiden.

Xbox-eindbaas Phil Spencer heeft dit gemeld in een interview met website GameReactor. Hierbij heeft hij aangegeven dat de Game Pass moet blijven groeien en dat Microsoft de dienst daarvoor moet blijven voorzien van nieuwe studio’s die dit moeten bewerkstelligen. Daarnaast verwacht hij dat er de komende tijd meer studio’s onderdeel zullen gaan worden van het label Xbox Game Studios.

Dat de Xbox een aardig tekort heeft aan exclusives weten we allemaal, en hierin heeft Spencer ook zijn visie gegeven. Zo vindt hij dat er vooral meer casual content met een breed bereik toegevoegd moet worden aan de Game Pass. Microsoft heeft nu een aantal studio’s die casual franchises zoals Minecraft ontwikkelen, maar volgens Spencer moet dit veel uitgebreider worden in de toekomst. Ook wil hij graag meer singleplayer games zien in het aanbod van Xbox-games. Het is in ieder geval goed om te horen dat Microsoft dit zelf inziet, en wellicht mogen we de aankomende jaren genieten van een aantal mooie Xbox-exclusives.

Microsoft is de afgelopen tijd behoorlijk op overname pad geweest, zo nam het bedrijf onlangs ontwikkelaars Obsidian en Double Fine over, en meer recent was er de overname van Bethesda. Door de laatste overname vallen franchises zoals The Elder Scrolls, Dishonored, Wolfenstein, Fallout en DOOM onder de Xbox Game Studios.

Ook interessant
Skyrim vanaf nu gratis verkrijgbaar in de Xbox Game Pass
NL / EN