Persconferenties creëren altijd een flinke hype. Microsoft was hier al een tijdje mee bezig met het teasen van Project Scorpio, maar eindelijk is hij daar! Tijdens de E3 persconferentie van Xbox is de nieuwe console aangekondigd. Wij hebben de belangrijkste dingen even uitgebreid voor je op een rijtje gezet!

Xbox One X

Het belangrijkste nieuwtje wat Microsoft heeft onthuld op haar E3-persconferentie is de Xbox One X. Deze nieuwe Xbox-console, welke we eerder kenden onder de naam Xbox Scorpio, is een krachtpatser van een console, gericht op UHD-gaming en is zelfs de kleinste Xbox tot nu toe.

De Xbox One X (aka XB O X) kan maar liefst zes teraflops qua berekeningen uitvoeren en heeft 12 GB GDDR5 intern geheugen welke ervoor zorgt dat je zonder moeite games op 4K kan weergeven. De CPU en GPU worden gekoeld met een vapor chamber-koeler, die dankzij zijn compacte formaat ervoor zorgt dat dit de kleinste Xbox tot nu toe is.

De One X biedt ondersteuning voor UHD/4K Blu-Rays en alle accessoires en games van de originele Xbox One werken ook op de Xbox One X. Daarnaast zijn er een aantal games, zoals Gears of War 4 en Ghost Recon Wildlands, welke een upgrade krijgen zodat er 4K-functionaliteit toegevoegd worden. Een aantal uitgevers en ontwikkelaars hebben laten weten hun games ook te upgraden.

De Xbox One X mag je op 7 november in de winkel verwachten voor het heftige bedrag van €499. Vind je dat iets teveel van het goede, geen zorgen. De Xbox One S krijgt tegelijkertijd een prijsverlaging naar €249.

Crackdown 3

Een opvallende verschijning tijdens het E3 event van Xbox is het vervolg van de klassieke open-wereld game Crackdown. Deze heeft eindelijk een releasedatum mee gekregen. De game wordt tegelijkertijd met Microsoft’s nieuwe console, de Xbox One X, gelanceerd.

Ontwikkelaar Sumo Digital liet Crackdown 3 voor het eerst zien in 2014, maar liet sindsdien weinig van zich horen tot deze trailer. Crackdown 3 wordt een Play Anywhere-game, wat betekent dat eigenaren op Xbox One de game ook kunnen spelen op Windows 10 en vice versa.

Crackdown 3 komt 7 november uit voor de Xbox One (X) en PC.

Metro Exodus

Het is mooi om te zien hoe third-parties zichzelf tonen op een console conferentie. Zo was daar 4A Games met de nieuwste toevoeging van de Metro-franchise in de vorm van Exodus. In de onderstaande trailer zien we weer de post-apocalyptische setting gevuld met de welbekende gemuteerde freaks.

Net zoals de voorgaande Metro-games hebben we hier te maken met een first-person shooter. Of Artyom, de hoofdrolspeler van de vorige Metro-games zijn terugkeer maakt, is niet bekend.

Metro Exodus komt ergens in 2018 uit voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

Assassin’s Creed: Origins

Microsoft kreeg de eer om Assassin’s Creed: Origins te showen tijdens het event.

De game zal zich af spelen tijdens de begindagen van het broederschap van Assassins, en kent als setting het oude Egypte. In deze game kruip je in de huid van Bayek, de laatste Magi, die het land beschermt tegen kwade krachten. In de gameplaytrailer zien we dat Bayek gebruik maakt van pijl en boog, zwaard en schild en zelfs werpmessen.

Origins zal daarnaast meerdere RPG elementen bevatten en zien we hoe Bayek zijn boog uitwisselt voor een andere. Een mooi detail is dat we kunnen zien dat hij zijn adelaar gebruikt om de omgeving te checken.

De game komt op 27 oktober uit op Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Forza Motorsport 7

Forza is niet echt een nieuwe IP, maar toch wilde wij je dit nieuws onthouden. Microsoft werkt voor dit zevende deel samen met autofabrikant Porsche en onthulde daarbij dat de Porsche GT2 RS 2018 beschikbaar is in de game. In de onderstaande gameplaytrailer toonde de uitgever de game in actie. Forza Motorsport 7 bevat dynamisch weer systeem, dat ook daadwerkelijk gevolgen heeft voor de diverse races. Zo zullen er tijdens zware regenbuien ook echt plassen water ontstaan, welke weer invloed heeft op het weggedrag van jouw auto.

Forza Motorsport 7 zal op 3 oktober dit jaar verschijnen voor de Xbox One (X) en PC. Op de Xbox One X zal de game op 4K en 60 beeldjes per seconde voorbij zoeven.

Speel originele Xbox games op je Xbox One

We weten allemaal dat we Xbox 360 games kunnen spelen op de One. Het backwards compatibility programma voor de Xbox One krijgt dit jaar ook ondersteuning voor originele Xbox-games. Xbox eindbaas, Phil Spencer, liet dan ook weten dat de eerste games later dit jaar verschijnen op de Xbox One-consoles. Wellicht mogen we dan ook weer aan de slag met Conker’s Bad Fur Day?

Dankzij de kracht van de Xbox One zullen de originele Xbox games er beter uitzien en beter speelbaar zijn. De catalogus van originele Xbox games zullen later dit jaar langzaamaan worden toegevoegd aan het backwards compatibility programma.

Het huidige backwards compatibility programma bevat ondertussen alweer 385 Xbox 360 games en blijft ook maar groeien (waar blijft de BC voor Dante’s Inferno?!).

Anthem

Tijdens de E3-presentatie van EA was er al wat kleine info over de nieuwe Bioware game, Anthem. Tijdens de Microsoft presentatie kregen we indrukwekkende gameplay beelden te zien.

In Anthem werk je samen om de mensheid te verdedigen tegen reusachtige monsters. Jezelf gehesen in een exo-suit, genaamd Javelins, verken je de grote open wereld van Anthem. De game ziet er indrukwekkend uit, en deed ons denken aan Horizon: Zero Dawn gemixt met elementen van Destiny.

Anthem verschijnt in 2018 voor zowel de Xbox One (X), PC en Playstation 4.

Tot slot…

De Microsoft / Xbox One persconferentie was zeker een geslaagd evenement. Voornamelijk de onthulling van de Xbox One X maakte ons flink enthousiast. Toch is het aanbod van exclusieve IP’s lichtelijk teleurstellend. Crackdown 3 en Forza 7 zijn de echte exclusieve IP’s en daarnaast hebben we nog games als Sea of Thieves en State of Decay 2, die wel leuk zijn maar niet echt een euforisch gevoel oproepen als een The Last of Us 2 of God of War van concurrent Sony. Desalniettemin maakt het ons wel nieuwsgierig wat we aankomend jaar mogen gaan verwachten van de groene console reus.

Hieronder vindt je nog een aantal trailers van games die we je niet willen onthouden:

 

Laat een antwoord achter