Microsoft zou bezig zijn met een Xbox dongle en app voor Samsung Smart TV’s

Er gaan weer flink wat geruchten de ronde. Zo zou Microsoft namelijk bezig zijn met een nieuw Xbox-apparaat, welke zal verschijnen in de vorm van een dongle.

Volgens gamejournalist en insider Jeff Grubb gaat het om een ‘streaming device’, die je in apparaten als een tv kunt pluggen, zodat je Xbox-games kunt streamen. Daarnaast kun je er ook films en tv-services mee streamen en heeft het apparaat verder veel weg van een Amazon Fire Stick. Ook zou het bedrijf in gesprek zijn met Samsung, de televisiemaker uit Zuid-Korea, om tv’s standaard van een Xbox-app te voorzien. Als die gesprekken positief verlopen is het je vast niet lastig voor te stellen wat dit kan betekenen voor het aantal mensen dat potentieel gebruik hiervan zou kunnen maken, waardoor Microsoft het Game Pass-platform enorm kan laten groeien.

Bij Microsoft zijn ze al een tijd bezig met het promoten van streamen van games en is het nu al even mogelijk om deze games te streamen via je pc, laptop en mobiele telefoon. Uiteraard is het hierbij wel van belang dat je een goede internetverbinding hebt en als je die wel hebt lopen de games vaak nog niet zo soepel als dat je die zou spelen op je Xbox. Toch werken ze er bij Microsoft keihard aan om de streamingsdienst constant te verbeteren en de gebruikerservaring wordt dan ook steeds beter. Bij That’s Gaming verwachten wij wel dat er in de aankomende jaren een moment komt waarbij de technologie kwalitatief erg dichtbij de console-ervaring gaat komen, het is simpelweg een kwestie van tijd. Daarom vindt men het bij Microsoft erg belangrijk om nu alvast flink te investeren in de technologie, zodat men marktleider zou kunnen blijven op het moment dat het streamen van games enorm populair gaat worden.

Of dit allemaal aangekondigd gaat worden tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase is nog niet zeker, want zolang er niets officieel is blijft het gewoon een gerucht, maar het zou niemand verbazen als dit echt waar is, want het past perfect in de huidige strategie van Microsoft’s Xbox.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x