Milestone brengt vandaag MXGP 2020 uit op console en PC

Milestone maakt bekend dat MXGP 2020 vanaf vandaag verkrijgbaar is.

MXGP 2020 is de enige game waarin spelers het huidige MXGP-seizoen volledig kunnen beleven, inclusief de 68 coureurs uit de MXGP- en MX2-klasses en de 19 circuits van het 2020-seizoen. Spelers beginnen als rookie en kunnen hun eigen weg naar de glorie kiezen door zich aan te sluiten bij een officieel team of hun eigen team te vormen.

Zijn de officiële MXGP-tracks niet genoeg voor je? Dan kun je aan de slag met de Track Editor, die terugkeert met geweldige nieuwe functies. Dankzij de nieuwe Heightmaps-functie kunnen spelers nu de configuraties van de echte MX-tracks nabootsen, inclusief alle heuvels en bergen, voor meer realisme en alle uitdagingen die de echte coureurs ook moeten overwinnen. Spelers kunnen vier verschillende terreinsoorten kiezen en aanpassen – Plain, Quarry, Orchard en Forest – om hun droomtracks te creëren. Alle zelfgemaakte tracks kunnen online met vrienden gedeeld worden.

Wie free-roam wil crossen, alleen of met vrienden*, zit weer goed in de Playground, één van de populairste features uit eerdere delen. Spelers kunnen dit keer hun race-skills testen in een nieuwe setting, die is geïnspireerd door de fjorden in Noorwegen, en dat kan dit jaar met maar liefst 4 spelers tegelijk*. Om spelers nog meer fun in Playground te bieden, keert de geliefde Waypoint-mode terug, die dit keer ook races voor 4 spelers ondersteunt.

De multiplayer-mode van MXGP 2020 wordt naar een hoger niveau getild met dedicated servers voor een lag-vrije gameplay-ervaring, en de Race Director-mode waarmee spelers geweldige online-toernooien kunnen creëren. Daarbij kunnen ze zelf startposities kiezen, penalty’s uitdelen en de camera’s kiezen die de race volgen.

Tenslotte zorgt MXGP 2020 ervoor dat elke coureur zich een uniek uiterlijk kan aanmeten met meer dan 10.000 items, allemaal met officiële licentie van meer dan 110 merken uit de Motocross-wereld. Naast de cosmetische aanpassingsopties kunnen spelers de prestaties van de motorfietsen verbeteren met levensechte replica’s van verschillende onderdelen.

MXGP 2020 is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De game komt op 14 januari 2021 beschikbaar voor PlayStation 5.

Ook interessant
Modern Warfare en Warzone hebben 120fps update gekregen op Xbox Series X
NL / EN