Chivalry 2 brengt middeleeuwse gevechten op epische schaal naar huidge en next-gen consoles

Ontwikkelaar Torn Banner Studios, uitgever Tripwire Presents, en retailuitgeefpartner Deep Silver hebben bekend gemaat dat Chivalry 2 zal verschijnen voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en PC.

De strijd belooft heftiger dan ooit te worden nu ridders van alle platformen tegen elkaar kunnen strijden op hetzelfde slagveld, want Chivalry 2 biedt Cross-Play-functies tussen alle consoles en PC.

Chivalry 2 is een multiplayer first-person slasher die is geïnspireerd door epische middeleeuwse filmgevechten. Spelers kunnen genieten van alle iconische actie uit die tijd, van zwaardgevechten tot stortregens brandende pijlen, kasteelbelegeringen en meer. Heers over uitgestrekte slagvelden terwijl katapulten de aarde verscheuren en spelers kastelen aanvallen, dorpen in brand steken en boeren afslachten in de terugkeer van Team Objective-maps.

Chivalry 2 tilt de actie uit het originele, baanbrekende Chivalry: Medieval Warfare naar een hoger niveau met een gloednieuw en verbeterd gevechtssysteem dat realtime slagen combineert met een free-flowing combosysteem om de actie te versnellen en de speler als een stalen wervelwind door het slagveld te laten razen. Het gevechtssysteem van Chivalry 2 biedt spelers volop ruimte om meerdere vijanden tegelijk te bestrijden en mengt het beste van FPS- en vechtgame-elementen voor een ongekende zwaardvechtervaring.

“De epische middeleeuwse gevechten in Chivalry 2 verdienen een even massale spelersbasis,” zei Steve Piggott, directeur van Torn Banner Studios. “We kunnen niet wachten tot gamers van over de hele wereld op alle vijf platformen ten strijde trekken en samen genieten van het beste melee-gevechtssysteem ooit.”

“Toen we zagen dat Torn Banner van Chivalry 2  een geweldig vervolg maakte, dat het first person slasher-genre een generatiesprong vooruit zal helpen, wisten we dat dit iets was waar spelers op vele platformen van zouden smullen,” zei John Gibson, CEO en mede-eigenaar van Tripwire Interactive. “We zijn bijzonder blij dat we vandaag kunnen aankondigen dat de volgende geweldige Chivalry-ervaring beschikbaar komt op consoles en crossplay ondersteunt, zodat spelers op alle platformen samen op elkaar in kunnen hakken!”

Hieronder de voornaamste kenmerken van Chivalry 2:

  • Cross-play op alle platformen: Massale gevechten vragen om epische slagvelden. Doordat de game cross-play gespeeld kan worden op alle platformen, worden de grenzen tussen pc- en console-gamers doorbroken en kunnen spelers samen het slagveld betreden, ongeacht het platform waarop ze spelen.
  • Verbluffende, filmachtige presentatie: De kwaliteit van de beelden is gigantisch verbeterd, met een sfeer die spelers verplaatst naar hun favoriete momenten uit epische Hollywood-films met middeleeuwse gevechten. Dit alles gebouwd op de nieuwste en beste game-engine, Unreal Engine 4.
  • Epische middeleeuwse omgevingen: Uitgestrekte middeleeuwse omgevingen, variërend van toernooivelden tot epische, grootschalige kasteelbelegeringen.
  • Gigantische schaal: Ervaar de chaos van epische middeleeuwse slagvelden en hak je een weg door grootschalige gevechten die zijn gemaakt om je de intensiteit en scope van “The Battle of the Bastards” uit Game of Thrones te laten beleven.
  • Kies je vechtstijl: Dankzij het nieuwe subklassessysteem bepaal je zelf je unieke rol op het slagveld. De vier basisklasses zijn uitgebreid met diverse subklasses, met voor elk een arsenaal unieke wapens en diverse visuele varianten en nieuwe support-items als oliepotten, barricades, voorraadkisten en staken voor boogschutters.
  • Machtige wapens: Heers over het slagveld met zware belegeringswapens, inclusief ballista’s, katapulten, trebuchets, stormrammen, mantelets, spijkervallen en meer.
  • Bouw je eigen held: Als held op het slagveld wil je er natuurlijk ook een beetje goed uitzien. Daarvoor kun je gebruikmaken van een uitgebreid en gevarieerd aanpassingssysteem: kies je soort hoofd, huidskleur, kapsel + gezichtsbeharing, littekens, face paint, bijnaam, heraldiek, helm, pantser, wapens en meer voor miljoenen mogelijke combinaties.
  • Weiger te sterven: Je kunt blijven vechten, ook nadat je bent neergeslagen, een ledemaat verliest, in brand staat, vol pijlen zit, je schild is gebroken, je onder het bloed zit of wanneer je je kruipend moet verplaatsen. Verband, revives en de nieuwe downed-status maken het mogelijk om je teamgenoten te helpen en te blijven strijden tot je laatste druppel bloed.

Wanneer Chivalry 2 gaat verschijnen is nog niet bekend. Check hieronder de trailer:

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x