Vandaag verschenen spontaan klassieke games van ontwikkelaar Sierra Entertainment op Steam, waaronder de Police Quest en Gabriel Knight series. Goede zaak!

Sierra heeft best een aantal vette pc-games achter zijn naam staan. Denk aan de SWAT-games die voortvloeiden uit Police Quest, de Empire Earth reeks en de FEAR games. Vandaag kwam Steam met het blijde nieuws dat de games van Sierra, in 2014 overgenomen door Activision, op hun webwinkel zijn verschenen. Het gaat zoals gezegd om de games van Police Quest en Gabriel Knight, maar ook om de Quest for Glory Collection,Blood of the Damned, Arcanum – Of Steamworks & Magick Obscura, Phantasmagoria, Phantasmagoria 2, Caesar 3 en Caesar 4.

Police Quest

De meeste games zijn te verkrijgen voor ongeveer een tientje, maar omdat wij gewoon fucking sympathiek zijn willen we jullie de volgende tip meegeven. Op dit moment zijn deze games verkrijgbaar als een Humble Bundle, wat betekent dat je zelf mag bepalen wat je betaalt (en welk percentage naar welk goede doel gaat) en afhankelijk daarvan een x-aantal games krijgt. Betaal je 90 cent? Dan krijg je de gehele Police Quest collectie al, met nog drie games. Check het zelf hier.

Activision nam Sierra over met het doel om de klassieke games opnieuw uit te gaan geven de oude franchises op te poetsen en weer op te pakken. Of Activision (snel) met meer gouwe ouwe op de proppen komt is op dit moment niet bekend. We horen graag van jullie waar jullie hart naar smacht!

één antwoord

  1. Flloyd Hansen
    Flloyd Hansen

    Ik heb me zelf in elk geval altijd enorm vermaakt met Swat 3 en 4, FPSs waarbij je altijd scherp en op het puntje van je stoel moet zitten. Sierra/Activision, kom maar door met die HD-remakes!