Mogelijk werkt 2K Games aan een nieuwe FIFA-game

Na 30 jaar heeft Electronic Arts vorig jaar de samenwerking opgezegd met de voetbalbond FIFA. Het kostte de uitgever dan ook miljarden dollars voor enkel het gebruik van vier letters en eens in de vier jaar het gebruik van de licentie van het Wereldkampioenschap voetbal.

EA besloot daarom om verder te gaan met de voetbalgames onder een eigen naam namelijk EA Sports FC. De voetbalbond wil echter doorgaan met FIFA videogames en zocht een andere partij die een goede sports game kan opleveren. Die partij is mogelijk gevonden namelijk Take-Two (2K).

Eerder dit jaar waren er al geruchten dat 2K mogelijk werkt aan een FIFA voetbalgame. Retailer Mohplay zegt in een tweet dat de geruchten kloppen en dat de eerste game van de nieuwe samenwerking dit jaar nog in de winkels moet verschijnen. De game zou FIFA 2K25 heten. De naam is niet heel verrassend, aangezien 2K deze namen ook gebruikt voor anders sports games. Zo bracht 2K recent de games NBA 2K24, TopSpin 2K25 en WWE 2K24 uit. Het is niet duidelijk waar de retailer Mohplay deze informatie vandaan heeft gekregen. Retailers krijgen vaak vroeg informatie voordat een game vooruit te bestellen is. Dit kan duiden op een snelle onthulling vanuit de kant van 2K.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x