New Xbox One experience komt eraan in november

Jajaja, Playstation bezitters moeten het vandaag doen met een vage enquête, Xbox One bezitters hebben vandaag gewoon veel beter nieuws!

De releasedatum is verschenen op de Amerikaanse site van Xbox. Op de Nederlandse site staat nog dat Windows 10 aan het eind van het jaar naar de Xbox One komt, dus mogelijk is de uitrol hier iets later.

Het gaat om een zwaar aangepaste versie van het besturingssysteem, die is geoptimaliseerd voor gebruik op de console. Daarnaast belooft Microsoft snellere prestaties en makkelijkere manieren om games op te starten. Bovendien zijn de sociale functies van de Xbox, zoals updates van vrienden, sneller toegankelijk. Notificaties en chatgesprekken zijn in te zien tijdens het gamen. De update staat in Amerika gepland voor 12 november.

Een van de functies die afkomstig is uit de desktop- en mobiele versies van Windows 10 is de slimme stemassistent Cortana. Die verschijnt echter pas begin 2016 op de Xbox One.

Naast een nieuw dashboard voegt de New Xbox One Experience ook de langverwachte backwards compatibility toe, waarmee steeds meer Xbox 360-games speelbaar worden gemaakt op de Xbox One.

 

 

NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x