Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix | REVIEW

Personages uit de iconische Nickelodeon cartoons, zoals SpongeBob SquarePants, Hey Arnold !, Teenage Mutant Ninja Turtles en Rugrats, gaan de strijd met elkaar aan in een verrassend leuke nieuwe kartracer. Dus verzamel je familie en vrienden bij elkaar en maak jezelf klaar om eens flink te scheuren door diverse kleurrijke banen!

Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix treedt in de voetsporen van de welbekende Mario Kart-franchise, met strakke race-gameplay welke zich afspeelt op leuke en kleurrijke circuits. Voor diegene die hier onbekend mee is: Je rijdt in deze game met karts en de basisbesturing bestaat uit  accelereren, sturen, power-ups inzetten, boosten en driften. Daarnaast bevat Nickelodeon Racers 2 enkele extra mechanismen die de gameplay veel meer gevarieerd maken. Om te beginnen laad je, door het verzamelen van groen slijm en munten, een ​​meter op waarmee je een hoofdvaardigheid kunt inzetten die de vorm aanneemt van een personage dat je aan je team toewijst. Ook wijs je een crewingenieur en monteur toe die verdere boosts geven, zoals het verhogen van het verdiende slijm en het verwerven van extra power-ups. Uiteindelijk voegt deze teamdynamiek veel persoonlijkheid en variatie toe aan de toch al plezierige race-gameplay en zorgt ervoor dat je een eigen build voor jouw kart samen kunt stellen. Dit geeft de nodige diepgang aan de game, waardoor het ook erg leuk is voor volwassenen om te spelen.

Ahoy Maties

Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix kent een grote keur aan personages. Terwijl het origineel slechts een dozijn personages bevatte, kun je hier racen met een van de 30 personages die de game kent. De personages komen uit verschillende Nickelodeon-franchises zoals SpongeBob SquarePants, Teenage Mutant Ninja Turtles, The Loud House, Rugrats, Hey Arnold !, Rocko’s Modern Life, Invader Zim , Avatar: The Last Airbender, Danny Phantom, CatDog en meer. Alsof dat nog niet genoeg is, is de selectie van personages die je aan je team kunt toewijzen ook uitgebreid, met 20 chefs en 50 andere bemanningsleden. Onnodig te zeggen dat als je in de jaren ‘90 bent opgegroeid, je een behoorlijk nostalgiereis staat te wachten. Bovendien zijn er 28 circuits om op te racen die op indrukwekkend wijze worden gepresenteerd. De tracks zien er namelijk ontzettend leuk en kleurrijk uit, maar ze zijn ook nog eens goed ontworpen.

Ik ben er klaar voor!

Voordat je aan een race begint, is het erg leuk om je favoriete personage te kiezen en je team samen te stellen en je kunt ook je motor, wielen en uitlaatpijp kiezen. Elk van deze onderdelen hebben hun eigen statistieken. Dit aanpassingselement wordt uitstekend uitgevoerd, en hierdoor kun je aardig experimenteren met de verschillende opstellingen die je kunt maken. Dit zorgt voor de nodige plezier. Ook kun je je kart in verschillende thematische verfklussen personaliseren. Terwijl je aan het racen bent, verzamel en gebruik je power-ups, waaronder dingen als voetballen, kabouters die de baan blokkeren, boemerangs en hittezoekende raketten. Ondertussen kun je met je hoofdvaardigheden dingen doen zoals een boost krijgen, projectielen reflecteren of je tegenstanders belagen met moddertaarten. Het komt allemaal neer op een uitgebreide en leuke raceformule, welke leuk is voor zowel jong als oud.

Sneller dan snel

Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix biedt een behoorlijke hoeveelheid shitload aan content. Zo kun je de nodige Grand Prix races spelen in je eentje, diverse uitdagingen voltooien om nieuwe personages en andere zaken vrij te spelen, tijdritten rijden om de banen te leren kennen en zijn er de nodige lokale en online multiplayer-modi die je kunt spelen. Zo kun je onder andere races en arena gevechten spelen met meerdere mensen. Dat laatste is een mode waarin je power-ups gebruikt om elkaar in kleine levels moet zien te elimineren. De Battle Arena-modus heeft ook Capture the Flag- en Tag-varianten om nog meer variatie toe te voegen. Tot mijn grote verrassing kwam ik erachter dat de laadtijden van Nickelodeon Kart Racers 2 aan de korte kant zijn. In tegenstelling tot andere games in het genre is dit een hele grote opluchting, want na het selecteren van je personage, crewleden en andere zaken zit je binnen luttele seconden in een race. Dit gebeurt keer op keer, en daardoor speelt de game ook lekker snel weg zonder enige frustratie dat je weer een minuut lang een baan aan het laden bent.

Ben je iemand zonder vrienden, en zal je de game voornamelijk solo gaan spelen, kan ik melden dat de game in dat opzicht weinig uitdaging kent. Zelfs niet op de hoogste moeilijkheidsgraad, dus het is het beste om met vrienden te spelen.

Laat ik nog wel even vooropstellen dat Nickelodeon Kart Racers 2 geen Mario Kart is. In grote lijnen doet de game niets nieuws in vergelijking met de Nintendo franchise, maar desondanks is het wel ontzettend leuk om met jouw favoriete Nickelodeon karakter te racen. Het mist wellicht de charme en de herkenbaarheid die Mario Kart ons weet te bieden, maar alsnog kent deze game genoeg leuke dingen die ervoor zorgen dat het een eigen smoel heeft.

Waar zijn de stemmetjes?

Tot slot wilde ik nog even vermelden dat, ondanks de geluidjes en muziekjes in deze game schattig en leuk zijn, het gebrek aan voice-acting behoorlijk teleurstellend is. Er is geen enkel personage in de game die maar een kreet slaakt, een one-liner maakt of zelfs maar piept. Met personages als SpongeBob, Ren & Stimpy en alle vier de Turtles zou je denken dat hier wel iets mee te doen is, en toch is hier helemaal niks mee gedaan. Hierdoor kan de game een beetje leeg aanvoelen op momenten en dat is eigenlijk best wel jammer. Dat gezegd hebbende, zit het op audiogebied tjokvol met bevredigende geluidseffecten en fantastische muziek. Grafisch ziet het er ook allemaal keurig uit, de game kent een keur aan kleuren, strakke banen en alle personages zien er gewoon uit zoals het hoort en vertegenwoordigd de cartoon-franchises dan ook op overtuigende wijze. Hoe dan ook, toch kent de game een vreemde bug, waardoor het beeld soms even pauzeert tijdens een race. Dit kan nogal desoriënterend zijn als je net in een bocht , en dit kan weleens een ongelukje veroorzaken op de baan. Het gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt, merk je het gelijk met de schokkende gameplay.

Conclusie

Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix is ​​een racegame waar zowel kinderen als volwassenen (die in de jaren ‘90 opgegroeid zijn) veel plezier aan zullen beleven. Het heeft misschien niet de charme of de productiewaarde van Mario Kart, maar toch doet de game een heleboel dingen goed. Het is wel erg jammer dat er totaal geen iconische stemmetjes inzitten, want dat had de game toch een stuk leuker gemaakt. Mocht je geen Nintendo console in huis hebben, en op zoek zijn naar een alternatief voor Mario Kart, dan is dit jouw game!

Nickelodeon Kart Racers 2: Grand Prix | REVIEW
HOT!
Leuke kartracer
Shitload aan content
Speelt lekker weg
NOT!
Gameplay is te makkelijk voor volwassenen
Totaal geen voice-acting of iets wat er op lijkt
Biedt niets nieuws in het genre
70
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x