Nieuwe Fable zal gebruik maken van ForzaTech engine

Dat er een nieuwe Fable gaat verschijnen voor de Xbox Series X | S en PC is zeker. Maar als we de geruchten moeten geloven zal het nog wel even duren voordat de game werkelijk speelbaar is.

De nieuwe Fable wordt ontwikkeld door Playground Games, welke bekend is van de Forza Horizon-franchise. Dit is natuurlijk wel een heel ander genre, maar de ontwikkelaar wist in de racegames in ieder geval prachtige open werelden neer te zetten. Via een vacature op de website van Microsoft is bekend geworden dat Playground Games gebruik gaat maken van de engine achter Forza Horizon- en Forza Motorsport-serie, namelijk de ForzaTech engine. Dit kan dan ook waanzinnig mooie beelden op gaan leveren voor de nieuwe Fable.

Daarnaast wordt het interessant om te zien of Playground Games ook goed is in het ontwikkelen van een action-RPG, aangezien de studio in het verleden voornamelijk heeft gewerkt aan racegames.

Wanneer de nieuwe Fable precies zal verschijnen is nog niet bekend, maar het is al wel bekend geworden dat de game niet voor 2022 zal verschijnen. Playground Games is volgens geruchten ook bezig met Forza Horizon 5, en deze game zal dit jaar wel het levenslicht moeten zien.

Ook interessant
Resident Evil 8: Village map onthuld
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x