Activision brengt samen met Sony Pictures twee gloednieuwe Ghostbusters games uit. Allebei zijn ze geïnspireerd op de film Ghostbusters, die op 15 juli zal verschijnen.

Chronologisch spelen de games zich af na de verwikkelingen in de film. Het spel draait om een stel rookies die de wacht houden over de thuisbasis terwijl de échte Ghostbusters door het land toeren om klopgeesten te verjagen. Wanneer paranormale fenomenen heel New York City opschudden, moeten deze nieuwe rekruten onverhoopt hun Proton Packs aantrekken om deze geesten een enkeltje terug naar het hiernamaals te bezorgen.

Ghostbusters op de consoles is een third-person actiegame waarin je met maximaal vier personen in co-op speelt. Als beginnende Ghostbuster kun je de gear en abilities van je personage upgraden door taken te volbrengen, spoken te verslaan en door verborgen collectibles te ontdekken op de meest spookachtige plekken van Manhattan. Er zijn vier helden waar je uit kunt kiezen, en allemaal hebben die hun eigen unieke persoonlijkheid en speelstijl. Zo breng je als speler specifieke krachten in de strijd waarmee je je team versterkt.

Ghostbusters komt op 15 juli in heel Europa uit op PlayStation 4, Xbox One en Windows PC.

In de mobiele game, Ghostbusters: Slime City, ben je een Ghostbuster en red je New York City van een nieuwe golf van bedreigingen. Sluit je bij andere spelers aan in co-op mode en verzamel machtige geesten om zo de top van de leaderboards te bestormen. Als speler stel je je eigen Proton Pack samen. Ook kun je jouw eigen hoofdkwartier upgraden en klussen door de hele stad voltooien om zo nieuwe wapens en rewards te verdienen.

Ghostbusters: Slime City wordt in de loop van juli in de App store verwacht voor geselecteerde iPhone, iPad en iPod touch devices, via Google Play voor geselecteerde Android devices en via de Amazon Appstore voor geselecteerde Kindle devices.

één antwoord