Nintendo niet aanwezig op Gamescom 2024

Het blijkt dat Nintendo niet aanwezig zal zijn op de aankomende Gamescom in Keulen. Volgens de Duitse gaming media slaat het Japanse bedrijf de beurs over.

Dit nieuws komt van de Duitste gaming website Games Wirtschaft, welke aangeeft van een woordvoerder van Nintendo gehoord te hebben dat er dit jaar de keuze is gemaakt om niet aanwezig te zijn op de Gamescom. Officieel heeft Nintendo nog niet bekend gemaakt of zij wel of niet komen. De afgelopen jaren was Sony ook niet aanwezig op de Gamescom, maar Microsoft daarentegen heeft geen enkele editie overgeslagen. Xbox had afgelopen jaar de grootste stand ooit in de geschiedenis van de Gamescom en de verwachting is met de overname van Activision Blizzard dat Microsoft dit jaar nog groter uit gaat pakken tijdens de beurs.

Nintendo was vorig jaar wel aanwezig op de Gamescom. en liet daar zijn games zien die in het najaar zijn verschenen voor de Nintendo Switch. Volgens geruchten hebben enkele ontwikkelaars achter gesloten deuren, een techdemo gezien van de opvolger van de Nintendo Switch. Ook zou er een demo getoond zijn van onder andere The Matrix Unreal Tech demo en Zelda: Breath of the Wild maar dan op een hogere resolutie en framerate.

Men denkt dat Nintendo de beurs overslaat om alle focus op de nieuwe console te leggen en de bijbehorende launch line-up aan games. De nieuwe console zou volgens geruchten in het eerste kwartaal van 2025 moeten verschijnen.

De Gamescom is een jaarlijks terugkerend evenement, en zal in 2024 van woensdag 21 augustus tot en met zondag 25 augustus plaats vinden. De Gamescom is daarnaast de grootste gamebeurs van Europa met vaak meer dan 100.000 bezoekers op de beursvloer.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x