Nintendo NX wordt een hybride?

De Wii U is nog niet zolang uit, maar Nintendo had al aangekondigd dat er een nieuwe console aankomt. Dat dit een hybride wordt tussen een daadwerkelijke console en een handheld is nieuw. Wij hebben de details voor je!

Begin dit jaar werd al bekend dat Nintendo bezig is met de NX, de aankomende console van Nintendo, en deze zal bestaan uit een vaste console en een aparte handheld. Die laatste kan de console aansturen, maar zal ook los werken voor mobiel gebruik. Zo stellen een aantal anonieme bronnen tegenover de Wall Street Journal.

 Volgens de financiële krant hebben de eerste ontwikkelaars toegang gekregen tot een developmentkit voor de nieuwe console. Met deze “kit” kunnen nieuwe games worden gemaakt, of kunnen oudere games geschikt worden gemaakt voor een nieuwer platform.

Hoe de NX er precies uit gaat zien is nog onduidelijk, maar de Wii U van Nintendo heeft ook een tablet-achtige controller die de vaste console bestuurt. Deze kan alleen niet onderweg worden gebruikt.

Nintendo zou van plan zijn om de NX te voorzien van de allernieuwste chips, zodat hedendaagse prestaties kunnen worden behaald. Traditiegetrouw zet Nintendo minder in op vooruitstrevende graphics dan zijn grootste concurrenten: Microsoft en Sony.

Zoals we allemaal weten heeft Nintendo de afgelopen jaren flink wat marktaandeel verloren, vooral omdat de Wii U minder goed verkoopt dan de Playstation 4 en Xbox One. Om deze krimp te stoppen werkt Nintendo voor het eerst ook aan smartphonegames. De eerste daarvan, Pokémon Go, verschijnt volgend jaar.

Nintendo zelf zegt dat volgend jaar dedetails over de NX bekend zullen worden gemaakt. De Wall Street Journal stelt dat de console mogelijk zelfs al in 2016 verschijnt…

nintendo NX
Protoype van de Nintendo NX?

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x