Afgelopen week waren wij uitgenodigd door Nintendo om helemaal naar Utrecht af te reizen voor hun Post E3 event. Snikheet was het buiten, maar dat hield ons niet tegen om de trein te pakken richten de Kinepolis in Utrecht.

Tijdens dit event waren er een aantal games speelbaar zoals Zelda: Link’s Awakening, Pokémon Sword en Shield en Luigi’s Mansion 3. Maar voor we aan de slag konden met deze titels kregen wij eerst een uitgebreide gameplay demo te zien van Astral Chain.

Astral Chain

Astral Chain is de nieuwste game van Platinum Games, bekend van onder andere Bayonetta 1 en 2, Vanquish en Nier: Automata, en is een Nintendo Switch Exclusive. Astral Chain is uiteraard weer een snelle actie game waarin je niet één maar twee personages tegelijkertijd kan besturen.

In Astral Chain word de mensheid bedreigd door wezens uit een andere dimensie, Chimera’s. Uiteraard kan de gewone krijgsmacht niks doen tegen deze wezens en is er een speciale politie eenheid opgericht genaamd Neuron. Elke agent binnen de Neuron eenheid beschikt ook over een Legion, een wezen uit de zelfde dimensie als de Chimera’s, maar dan vechtend aan jouw zijde. Er zijn meerdere Legion’s om te verzamelen elk met hun eigen vaardigheden.

Voor je echter mag gaan knokken moet je eerst op een crime scene opzoek gaan naar aanwijzingen naar de betreffende Chimera. Eenmaal de nodige aanwijzingen gevonden en de Chimera opgespoord is het tijd om de stouterd eens flink billenkoek te geven. Tijdens de gevechten kun je je legion erbij roepen die aan jouw zijde mee vecht. Deze zit vast aan jouw doormiddel van een ketting, waarmee je ook vijanden tijdelijk kan binden.

Je kan er voor kiezen om de volledige controle over een Legion te nemen waarbij je dus als het ware twee personages tegelijkertijd bestuurd. Hoe dat precies speelt is nog even de vraag, maar voor nu zag het er niet al te lastig uit. Qua combat is het wat je verwacht van Platinum Games, flink over de top maar wel soepel ogend. Of Astral Chain ook een topper word is nog even afwachten. Voor nu zag het er prima uit zowel qua gameplay als visueel, maar of de besturing daadwerkelijk zo soepel is en of het verhaal ook de moeite waard is, dat is nog even afwachten. Astral Chain verschijnt op 30 augustus voor de Nintendo Switch.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

En toen was het tijd om te gaan gamen. Uiteraard was de eerste stop The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Daar stonden we dan, twee volwassen mannen van midden 30, smeltend bij de aanblik van de remaster. Want Ooh My God, wat ziet Link er schattig uit! En niet alleen Link als we heel eerlijk zijn, de volledige game ziet er waanzinnig schattig uit, zelfs de vijanden. Je zou ze haast niet afmaken alleen al omdat ze er schattig uitzien, helaas zien hun dat niet waardoor ze je gewoon aanvallen want dan weer vette pech is voor hun natuurlijk.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening speelt nog steeds enorm lekker, en als het origineel nog vers in je geheugen zit kun je game haast met je ogen dicht uitspelen. Er is namelijk niks veranderd, alles is nog zoals het origineel uit 1993. Wat wel nieuw is, en wat we helaas niet hebben kunnen testen, is de mogelijkheid om je eigen kerkers te maken. Verwacht echter geen Mario Maker 2 taferelen want het schijnt wel redelijk simpel in opzet te zijn. Maar een Zelda Maker zou er kunnen komen als de modus in Link’s Awakening populair genoeg is.

Pokémon Sword en Shield

Pokémon Sword en Shield is de opvolger van de Let’s Go games. Met een nieuwe lading aan Pokémon’s en een aantal nieuwe features beloofd het een groots avontuur te worden. Al zal de game niet veel nieuwe fans teweeg brengen gok ik zo. De game is vooral bedoeld voor de bestaande fanbase en borduurt dan ook vrolijk verder op het fundament dat gelegd is met Let’s Go.

In de demo die speelbaar was moest ik een ruimte doorkomen doormiddel van een redelijk simpele puzzle op te lossen. Een paar switchen omgooien zodat er een pad vrij kwam naar de gym leader. Het vechten is het zelfde principe als dat van de vorige games en bied daarin ook weinig vernieuwends. Pokémon Sword en Shield zullen prima games worden, daar twijfel ik niet aan, maar voornamelijk als je al een groot Pokémon fan bent.

Luigi’s Mansion 3

Toen was het tijd om even wat spoken te verslaan samen met Luigi. Want wij gamers weten beter, zijn er spoken dan bel je niet de Ghostbusters maar dan bel je Luigi. Het heeft even geduurd voor onze bangerik zijn derde deel kreeg maar dit jaar is het dan eindelijk zo ver. En het wordt er eentje om trots op de zijn, als de demo enige indicatie is. Ten eerst ziet het er fantastisch uit. Met oog voor detail, zowel in de omgevingen als in de personages en geesten.

Qua gameplay is het eigenlijk heerlijk simpel. Wel beschikt Luigi nu over een Flubber achtige versie van zichzelf die hij kan oproepen. Luigi kan bijvoorbeeld niet door spikes heen lopen die uit de grond komen, maar Gooigi (ja zo heet ie echt) kan dat wel. Op deze manier kun je dus ook puzzles oplossen. Kom je een spook tegen dan verblind je die eerst met je zaklamp alvorens je hem goed vastzuigt in je stofzuiger. Eenmaal klem dan ram je die geest gewoon even een paar keer heen en weer, liefst ook op andere geesten, en heb je weer een geest verslagen. Luigi’s Mansion 3 beloofd een fijne game te worden voor jong en oud.

Andere titels

Er stonden uiteraard nog een paar andere titels klaar om gespeeld te worden. New Super Lucky’s Tale is een vernieuwde versie van de platformer die eerder al uitkwam voor de Xbox One en pc. Met een paar kleine verbeteringen, waaronder een camera die je nu zelf kan bewegen, is dit een fijne toevoeging aan de Switch voor een ieder graag een platformer speelt.

Mario en Sonic op de Olympische Spelen in Tokyo zegt eigenlijk al genoeg. Mario, Sonic en de rest van de bende gaan de strijd weer aan voor goud in minispellen gebaseerd op de sporten van de aankomende zomer spelen. Persoonlijk vind ik deze games altijd wel leuk om te spelen dus ik zeg laat maar komen.

Marvel Super Alliance 3 is een actie game en een vervolg van Alliance 2. Echter is deeltje 3 een Nintendo Switch Exclusive. Je kunt de game in co-op spelen met 4 spelers tegelijkertijd. Marvel Super Alliance 3 beloofd een actievolle game te worden met een flinke line-up aan bekende helden en bad guys.

Resident Evil 5 was ook speelbaar, maar deze hebben we niet getest, evenals Hollow Knigt Silksong. Resident Evil 5 is de zoveelste game uit de serie die naar de Switch komt en vooral leuk voor de liefhebber. Hollow Knight Silksong is echter het vervolg op het fantastische Hollow Knigt. Echter komt Silksong (voor als nog) alleen naar de Switch en pc.

Dat was het dan

Dat was zo’n beetje alles wat Nintendo ons heeft laten zien. Een mooie greep uit de line-up van aankomende games voor dit jaar. Hieronder kun je nog even genieten van een sfeer impressie video van de bewuste dag.

Laat een bericht achter

stargamers