Het moment dat de Nintendo Switch gereleased zou worden, kwam steeds dichterbij. Toch was het nog niet bekend wanneer de release zou plaatsvinden en wat het apparaat allemaal in z’n mars zou hebben. Vanochtend klokslag 5 uur kwam daar verandering in, want toen is de Nintendo Switch gepresenteerd. Mocht je het niet gezien hebben, dan hier het belangrijkste nieuws op een rijtje!

 

De Nintendo Switch

Laten we maar gewoon met de deur in huis vallen! Wat is de Switch en wat halen we daarmee in huis? Tatsumi Kimishima (CEO van Nintendo) gaf in de presentatie het antwoord. We krijgen de Nintendo Switch Console, de Nintendo Switch Dock, de Joy-Con (de controller in 2 stukken), Joy-Con Grip en de Nintendo Switch Pro Controller. De console zal niet alleen op je televisie te spelen zijn, maar ook kun je Joy-Con aansluiten op een soort tablet om overal te kunnen gamen.

Mocht je al enthousiast zijn geworden van de Nintendo Switch en de informatie die al naar buiten is gekomen, dan hebben we goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de Nintendo Switch op 3 maart al (wereldwijd) in de winkels ligt voor ongeveer 300 euro. Het slechte nieuws is dat je nog maar 2 maanden de tijd hebt om te sparen en dat je alvast in kan plannen dat maart een wat duurdere maand gaat worden, mocht je hem willen aanschaffen.

nintendo-switch

Online Gamen

Met games als Super Smash Bros, Mario Kart en Splatoon is online gaming ook een essentieel onderdeel geworden van de console. Met de Nintendo Switch zal het mogelijk worden om via smart devices (als smartphones en tablets), vrienden uit te nodige voor een online potje gaming of the chatten. In de eerste maanden zal online gaming nog gratis zijn, maar vanaf dit najaar moet je daarvoor betalen. De prijs en uitvoerige informatie over je online mogelijkheden zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Daarnaast gaat het region locking systeem op de schop. Nu kun je ook gewoon Japanse games spelen op een Europese Nintendo Switch console (of andersom). Erg handig zodat je niet aan restricties vastzit en je games gewoon kn importeren als ze hier niet te koop zijn.

 

Switch and Play

Shinya Takahashi (Software Development) vervolgde de presentatie door nog wat uitgebreider in te gaan op de manier waarop de Nintendo Switch gebruikt kan worden als gameconsole. Je kunt de Nintendo Switch gebruiken als een gameconsole, aangesloten op je televisie, als een handheld waarbij je beide Joy-Con aansluit op de Nintendo Switch Tablet of je kan je tablet met de pootjes op tafel zetten (als scherm) en alleen of samen spelen. De batterij van de tablet gaat 2,5 tot 6,5 uur mee (afhankelijk van de game). Daarnaast kun je natuurlijk ook spelen terwijl het apparaat wordt opgeladen met de AC adapter of USB Type-C kabel. Je handheld/tablet beschikt over een touch screen en kan aangesloten worden op een wifi netwerk.

 529763-nintendo-switch-tabletop-mode-mario-kart-8

De Joy-Con

(General Development Producer) Yoshiaki Koizumi is de beste man om meer te vertellen over de controller van de Nintendo Switch. Op de rechter Joy-Con zitten de ABXY knoppen, een analog stick (die ook gebruikt kan worden als knop), een home/menu knop en daarnaast kan amiibo data worden afgelezen met de controller. op de linker Joy-Con zit ook een analog stick (+knop), 4 knoppen gelijkwaardig aan de ABXY knoppen en een knop waarmee waarmee screenshots en videos gemaakt kunnen worden van de gameplay. Daarnaast bevatten de Joy-Con nog een L/R knop en de nodige sensoren voor “motion controls” De Joy-Con werd getoond in het zwart, maar ook komen er rode en blauwe varianten. Bij de Switch zal ook een wristband worden geleverd, zodat je hem uit je handen kan laten vallen zonder dat hij door je TV vliegt. Ook zit er in de controllers een rumble systeem en een sensor voor aan de controller die objecten kan detecteren.

Joy-Con controller

1-2-Switch en ARMS demonstreren de Joy-Con

De nieuwe mogelijkheden van de controller konden worden gedemonstreed bij de introductie van een tweetal games. 1-2-Switch lijkt een soort partygame met verschillende minigames, waarbij een key-factor is dat je beeldscherm een minder prominenten rol speelt. Je speelt tegen een vriend of gast in de buurt en je kijkt naar elkaar in plaats van de hele tijd naar een scherm. In het voorbeeld zie je een Western Shootout, of zwaardvechten maar mogelijk gaat het zo om een hele reeks minigames.

De andere game was ARMS, een boksgame die doet denken aan het boksspelletje wat bij Wii Sports zat. Het oogt allemaal lekker party-achtig. Met behulp van je uitschuifbare armen probeer je jouw tegenstander tegen de grond te werken. Je zal meer moeten doen dan om je heen meppen. Je zal je stoten nauwkeurig moeten plaatsen, goed mikken (met je uitschuifbare armen) en verdedigen door goed om de stoten heen te bewegen. Deze game zal deze lente uitkomen.

De Nintendo Line-Up

Nintendo komt natuurlijk altijd met een sterke line-up voor de consoles met iconen als Mario en Zelda. Bij deze presentatie was dat niet anders. Zo werd er een nieuwe Mario game onthuld van het kaliber Super Mario 64 en Super Mario Galaxy. In de game met de naam Super Mario Odyssey, zal mario voor de verandering een uitstapje maken uit Mushroom Kingdom om ook een andere wereld te ontdekken. Die wereld lijkt verdacht veel op onze planeet. Wat je kan verwachten van de game zie je in onderstaande trailer. Super Mario Odyssey moet rond december 2017 uitkomen voor de Nintendo Switch.

Ook komt er een vervolg van Splatoon naar de Nintendo Switch. De nieuwe kent naast de vertrouwde gameplay ook weer nieuwe maps, wapens en krijgt daarnaast ook tal van gratis downloadable content na release van de game om het spelletje ook “fresh” te houden.

Naast deze grote namen kunnen we ook nog een vervolg van Xenoblade Chronicles verwachten. Waneer Xenoblade Chronicles 2 uit moet komen is nog niet bekend.  Daarnaast hebben we ook nog Fire Emblem Warriors en natuurlijk een van de meest geanticipeerde games van 2017: The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Naast een adembenemende trailer werd ook bekend gemaakt dat de game al bij de launch (op 3 maart) zal worden gereleased voor zowel de Nintendo Switch als op de Wii U.

 

Third Party Games

Als laatste werden er nog een paar grote namen van Third Party producers bijgehaald. Zo werd onder andere onthuld dat Square Enix bezig is met Dragon Quest X, XI en Dragon Quest Heroes voor op de Nintendo Switch. Bethesda is bezig om The Elder Scolls V: Skyrim op de nieuwe console van Nintendo te laten draaien. EA is al aan de slag om later dit jaar ook Fifa naar de Nintendo console te brengen en ook SEGA is bezig met het produceren van games voor op de Switch. “Grasshopper Manufacture” (onder andere bekend van Lollipop Chainsaw en No More Heroes) zegt eveneens bezig te zijn met het ontwikkelen van games. Op dit moment werken er meer dan 50 bedrijven aan games en in totaal zijn er meer dan 80 games in ontwikkeling. Daarmee lijkt Nintendo de Third Party producers toch beter te verleiden om games te produceren op de nieuwste console.

Al met al was het een presentatie vol met informatie, games. Wil je het nog een keer op je gemak terugkijken of heb je het vanochtend in alle vroegte overgeslagen, dan kan je de hele presentatie hier alsnog bekijken.

 

Laat een antwoord achter