Nintendo Switch krijgt bluetooth audio support dankzij nieuwe systeemupdate

Vandaag is er een systeemupdate verschenen voor de Nintendo Switch, en hierdoor is het eindelijk mogelijk om bluetoothaudioapparatuur te koppelen aan de hybride console van Nintendo.

Vanaf vandaag is het mogelijk om speakers en koptelefoons via bluetooth te verbinden aan de Nintendo Switch. Wanneer een apparaat met bluetooth aan de Switch verbonden wordt, kunnen er twee draadloze controllers gekoppeld worden aan de console. Laat het wel even duidelijk zijn dat het hier alleen gaat om het afspelen van audio en het is dus niet mogelijk om microfoons via bluetooth aan te sluiten.

Naast deze nieuwe feature is het dankzij update 13.0.0 ook mogelijk om de internetverbinding op de Switch aan te houden wanneer deze in Sleep-modus staat. Dit kan tevens wel alleen wanneer de Switch met bedraad internet is verbonden.

Als laatste bevat de update de mogelijkheid om de Switch-docks van een update te voorzien via de LAN-poort.

Benieuwd naar andere veranderingen met de nieuwe softwareupdate? Een compleet overzicht kun je hieronder vinden:

Ondersteuning voor Bluetooth-audio is toegevoegd.

 • Hoofdtelefoons, oordopjes, luidsprekers en andere Bluetooth-audioapparaten kunnen nu worden aangesloten op Nintendo Switch-consoles voor audio-uitvoer.
 • Bluetooth-microfoons worden niet ondersteund.
 • Er kunnen maximaal twee compatibele draadloze controllers op de console worden aangesloten terwijl Bluetooth-audio wordt gebruikt.
 • Bluetooth-audio kan niet worden gebruikt terwijl lokale draadloze communicatie actief is.
 • Afhankelijk van het Bluetooth-audioapparaat kan er enige audiovertraging optreden.

Zie Bluetooth-audioapparaten toevoegen en beheren voor meer informatie.

 • “Update Dock” is toegevoegd onder Systeem in Systeeminstellingen voor Nintendo Switch en Nintendo Switch OLED-modelconsoles, waardoor software-updates naar Nintendo Switch-docks met een LAN-poort mogelijk zijn.
 • Dock-software-updates zijn niet beschikbaar voor Nintendo Switch-docks zonder LAN-poort.
 • Deze functie is niet toegevoegd voor Nintendo Switch Lite-systemen.
 • Zie De Dock-firmware bijwerken voor meer informatie.

“Bekabelde verbinding in slaapstand behouden” is toegevoegd onder Slaapstand in Systeeminstellingen.

 • Wanneer deze instelling is ingeschakeld, behouden consoles met bekabelde internetverbindingen de internetverbinding, zelfs in de slaapstand. Hierdoor kunnen software en DLC naar de console worden gedownload terwijl deze in de slaapstand staat. (Deze instelling is standaard ingeschakeld.)
 • Als deze instelling is uitgeschakeld, maakt de console slechts periodiek verbinding met internet, waardoor het stroomverbruik wordt verlaagd.Opmerking: consoles die niet zijn bijgewerkt naar versie 13.0.0 of hoger, zullen zich gedragen alsof deze instelling is ingeschakeld.

De methode voor het starten van “Calibrate Control Sticks” in Systeeminstellingen is gewijzigd.

 • Ga vanuit Systeeminstellingen naar Controllers en sensoren, selecteer Kalibreer stuurknuppels, kantel de stuurknuppel vervolgens volledig in een bepaalde richting en houd deze een paar seconden gekanteld om te beginnen met kalibreren.


Gebruikers kunnen nu zien of hun draadloze internetverbinding de 2,4GHz- of 5GHz-frequentieband gebruikt onder “Verbindingsstatus” nadat ze Internet hebben geselecteerd in Systeeminstellingen.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x