NX kent waarschijnlijk geen grenzen.

Tot ons grote plezier kunnen wij nog meer epic Nintendo nieuws met jullie delen en deze keer wel over de upcoming nieuwe console van Ninty die nu nog de werknaam “NX” heeft.

Uit een gesprek tussen investeerders en Nintendo CEO Satoru Iwata blijk namelijk dat de NX wellicht regiovrij wordt! Geen nood, mijn Japans is ook niet zo denderend dus we doen het gewoon even kort samenvatten in het leesbare Nederlands zonder gekke tekentjes :

Het komt erop neer dat er nog geen definitieve beslissing is gemaakt over het wel of niet regiovrij maken van de NX, maar wel word er achter de schermen heel erg actief gekeken naar eventuele problemen die het verwijderen van de regioblokkering met zich mee zou kunnen brengen.

Nintendo-gamers juichen dit idee uiteraard alleen maar toe omdat Nintendo haar consoles, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de PS4 of Xbox One, allemaal regioblocked zijn. Hierdoor is het bijvoorbeeld onmogelijk om op een Europese Wii Japanse games te spelen en vice versa.

Meer nieuws wordt waarschijnlijk pas volgend jaar bekend gemaakt want, naar eigen zeggen, heeft Nintendo de NX alleen maar aangekondigd om de fans gerust te stellen, vlak nadat ze met hun nieuws over Smartphone games kwamen.

 

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rowdy Oomen
9 jaren geleden

Voor het internet tijdperk vond ik de aankondigingen voor consoles net wat leuker. Het begon dan al te kriebelen in mijn maag, helemaal toen Project Dolphin (ofwel GameCube) aangekondigd werd 😀

Nu heb ik zoiets van: We zullen wel zien wat het word, laat me eerst de techdemo’s maaer zien 😉

0
0
NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x