Hoe vet is het om met een helm op je kanis te gamen in de woonkamer? Vandaag is eindelijk de adviesprijs bekend gemaakt en weten we zelfs wanneer de VR helm geleverd wordt.

De Oculus Rift zal voor 699 euro te koop zijn en dit is exclusief verzendkosten en ook nog zonder de mogelijke belastingen die consumenten in Nederland moeten betalen voor het importeren van de bril. De prijs in dollars is 599 dollar, omgerekend 558 euro. Waarom er honderd euro bijkomt voor Europese landen is niet bekend. De Oculus Rift kan via de website besteld worden. Er mag maar één bril per persoon besteld worden.

Wat kun je in het pakketje allemaal vinden? Nou wat te denken van de headset zelf, een sensor, een afstandsbediening, een Xbox One-controller en de games EVE: Valkyrie en Lucky’s Tale inbegrepen. Wil je de speciale controller die gemaakt wordt voor de Oculus Rift erbij, dan mag je die apart bestellen. Het is niet bekend wanneer deze controller verschijnt en wat de prijs hiervan is.

De geleverde versie van de Oculus Rift heeft net als de meest recente versies voor ontwikkelaars een resolutie van 2160 x 1200 pixels, 1080 x 1200 pixels per oog. Beelden worden met een frequentie van 90 Hz ververst, wat een vloeiend beeld op moet gaan leveren. Tevens heeft de bril een ingebouwde koptelefoon en sterk verbeterde positiebelaging ten opzichte van de ontwikkelaarsversies die aan de consumentenversie van de Oculus Rift vooraf gingen.

De Oculus Rift zal na je bestelling ergens eind maart / begin april uitgeleverd worden. Wat denk jij na het lezen van het bovenstaande? Ga jij hem halen, of laat je hem toch maar liggen totdat deze flink in prijs verlaagd is? Laat het ons weten in de reacties!

Laat een antwoord achter